Kako je moguće da svaki HDZ-ovac danas ima vilu na moru? A do 1991. nisu imali ništa. MINISTAR MARIĆ NIJE JEDINI I novi glavni državni inspektor Andrija Mikulić ima vilu na moru koju iznajmljuje

Ministar državne imovine Goran Marić našao se u problemima kad je otkriveno da je njegova kuća u Živogošću vrijedna više od tri milijuna kuna, dok je u imovinskoj kartici Marić, koji je plaćen za brigu o našoj imovini, naveo tri puta manju vrijednost.

No nije to jedini problem ministra Marića. On svoju kuću u Živogošću iznajmljuje turistima i to već godinama. U sezoni se dva apartmana iznajmljuju po cijeni od 90 i 100 eura za jedno noćenje. I to ne bi bi problem da je taj prihod Marić uredno prijavio, ali naravno nije.

Iako glasi na njega,  u imovinskoj kartici nigdje ne spominje da Marić zarađuje od iznajmljivanja te iste kuće turistima.

Naime, na kući je vidljiva oznaka “Apartmani Filip”. Na stranicama za oglašavanje navedeno je kako je osoba za kontakt Filip Marić. Ministar Marić sa suprugom Marijanom ima dva sina, Antu i Filipa.

Vila Marić

Prve recenzije za smještaj u Apartmanima Filip, koji su se prvotno nazivali “Vila Marić”, vidljivi su još u 2017. godini, a sudeći prema komentarima, ministar je bio dobar domaćin.

Dobar domaćin u svojoj Vili Renata je i novoimenovani glavni državni inspektor, bivši predsjednik ZG skupštine i HDZ-ov saborski zastupnik  Andrija Mikulić.

Apartmani Renata

On iznajmljuje kuču od 180 m2 u Vantačićima pokraj Malinske na otoku Krku, koju je tvrdi, naslijedio.

Mikulićeva krčka destinacija nalazi u ponudi brojnih booking agencija koje preko interneta nude apartmane pod najam. Mikulićev apartmanski “raj na zemlji” može unajmiti on-line preko inozemnih agencija: Agoda.com, preko najpoznatijeg Booking.com, zatim Tripadvisora, J2ski.com i mnogih drugih ali i preko turističke agencije Kralj iz Krka.

 

Zanimljivo je da unatoč činjenici da mu je do okončanja sudskog postupka sva imovina blokirana, bivši šef HGK, Nadan Vidošević svo vrijeme iznajmljuje čak tri vila kod Omiša. Iako postoji sumnja da su nekretnine kupljene novcem izvučenim iz Hrvatske gospodarske komore Vidošević, na njima svo vrijeme masno zarađuje.

Vila Zrinka, Apartmani Ina i Vila Marija

Odlučite li se ljetovati u Vidoševićevoj ‘Vili Zrinka’ pet noćenja će te platiti 1.300 eura. Dodatnih 180 eura koštati će vas da Vidoševa kćerka ili žena očiste nekretninu iza vas.

Vila je već rezervirana cijeli lipanj, srpanj i kolovoz što znači da će bivši šef HGK samo na jednoj nekretnini ovog ljeta u džep spremiti najmanje 23.000 eura. A ima ih tri.

 

Izvor :

paraf

Komentari

comments

Vidi još:  FASCINANTNO: Šef ličkog HDZ-a izazvao nesreću u kojoj su ozlijeđeni ljudi, sud mu dao uvjetnu kaznu