Kako je zamjenica novog Agrokorovog povjerenika prala novac za Josipa Galinca!

Svi koji su godinama bili poslovno vezani uz nekoć našeg najvećeg građevinskog diva Industrogradnju, te potražuju dugovanja i pravdu za sebe, ali i kaznu za Josipa Galinca, strahuju da Visoki trgovački sud neće potvrditi rješenje o stečajnom postupku nad dužnikom ISTO d.d., kojeg je Trgovački sud u Varaždinu otvorio 21. prosinca 2017. godine. Jer, kad god je Industrogradnja u pitanju, ni jedno rješenje nižih instanci o otvaranju stečajeva ne preživi Visoki trgovački sud, znan i kao leglo korupcije!

Ako itko u Hrvatskoj, od takozvanih vrlih gospodarstvenika, zaslužuje da bude u zatvoru, onda je to Josip Galinec pod čijim je sad već 12-godišnjim upravljanjem Industrogradnja, nekoć najveći građevinski div u jugoistočnoj Europi, postala eklatantni primjer najvećeg urušavanja neke tvrtke u Hrvatskoj, te uništavanja hrvatskoga gospodarstva u kojem se šteta može mjeriti u milijardama kuna i tisućama izgubljenih radnih mjesta.

Galinčevo dugogodišnje štetočinsko i devastirajuće djelovanje pravi je odraz i kriminalnog stanja u našem pravosuđu, u konkretnom slučaju na trgovačkim sudovima, te Visokom trgovačkom sudu, znanima i kao legla korupcije! Upravo zato svi oni koji su godinama bili poslovno vezani uz Industrogradnju, te potražuju pravdu za sebe, ali i kaznu za Galinca, strahuju da Visoki trgovački sud neće potvrditi rješenje o stečajnom postupku nad dužnikom ISTO d.d., kojeg je Trgovački sud u Varaždinu otvorio, pred kraj prošle godine, točnije 21. prosinca 2017. godine. Jer, kad god je Industrogradnja u pitanju, ni jedno rješenje nižih instanci o otvaranju stečajeva, ne preživi Visoki trgovački sud!E, sad, što je to ISTO d.d. i kakve ima veze s Industrogradnjom koju je Josip Galinec krajnje suspektno preuzeo 2006. sa 2600 radnika, pa u međuvremenu uništio kompletan core business, ugasio sve izvozne poslove, napustio sva inozemna tržišta, otpustio praktički sve zaposlene, pa taj negdašnji poslovni gigant danas broji slovom i brojkom četrnaest (14!!!) radnika? Da bismo došli do ISTO d.d. moramo se vratiti u prošlost i pokušati na što jednostavnije objasniti skandalozan Galinčev modus operandi i još skandaloznije, zapravo besramno nereagiranje pravosuđa, koje je poduzetniku šarlatanu i prevarantu dopustilo da razmrvi i devastira nekoć građevinski ponos Hrvatske s poslovima po cijelome svijetu i imovinom vrijednom više od milijardu kuna, te uništi stotine ljudskih sudbina.

Izbjegavanje nadležnosti Trgovačkog suda

Objavio Krešimir Turčin/7Dnevno

Vidi još:  Objavljeni novi dokumenti iz Uskoka koji još više sumnjiče borgovce

Izvor :

7dnevno

Komentari

comments