Kako se HDZ-u kapa s petokrakom obila o glavu na Twitteru

Prepucavanja između “komunističkog SDP-a” i “antikomunističkog HDZ-a” (u oba slučaja su navodnici krajnje potrebni) na Twitteru zaoštravaju se kako nam se bliži 11. rujna.

Naime, SDP je u utorak navečer pozdravio svoje pratioce na Twitteru uoči “treće smjene”, ali i “botove” – stranačke aktiviste koji operiraju u cyberspaceu, kako bi podizali virtualnu popularnost svojih (stranačkih) šefova ili tlak njihovim protivnicima.

Točnije, napisali su, ne tagirajući ih, premda je bilo jasno na koga misle:

“Laku noć i dobrodošla . Laku noć i vama dragi botovi s druge strane spektra. Bez vas, kao noć bez zvijezda.”

HDZ im je uzvratio, uz tag i smajlić:

“Laku noc Javite se kad se probudite za 4 godine. Bez vas, kao kapa bez petokrake…”

I bio bi to njihov pogodak da se nije javio korisnik Lažni Branitelj.

Između HDZ-a i SDP-a se ovih dana nešto više nego inače lome koplja na polju političke prošlosti osnivačâ HDZ-a.

Naime, nakon što su na kaznu doživotnog zatvora osuđeni Josip Perković, nekadašnji bliski suradnik Franje Tuđmana, i Zdravko Mustač i to zbog ubojstva hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića, SDP se, neprestano prozivan zbog tzv. “lex Perković”, odlučio za taktiku podsjećanja javnosti na njihove veze s osnivačima HDZ-a. To je izazvalo konsternaciju u stožernoj hrvatskoj stranci, ali ne i dovoljno dokaza kojima bi se te veze opovrgnule.

Administratori HDZ-ovog profila nisu se nakon fotografija Tuđmana iz doba JNA uključivali u raspravu, što je možda i dobro za njih, s obzirom da su se prošloga tjedna zbog “duhovitosti” na račun jedne korisnice, koja se svodila uglavnom na šovinizam i prostakluk, morali ispričavati.

Izvor :

n1info

Komentari

comments