Kako se usuđujete pitati me za pare koje sam zamaglio? JEŽIĆ SVJEDOČIO KAKO JE SANADERU KUPLJEN BLINDIRANI BMW, JEDNO PITANJE GA RAZLJUTILO: ‘Vi niste pri sebi, niste normalni!’

Robert Ježić potvrdio je da mu je Mladen Barišić, bivši rizničar HDZ-a, dao 300.000 eura za kupnju blindiranog BMW-a za Ivu Sanadera.

Ježić se pojavio kao svjedok na ponovljenom suđenju u aferi Fimi media te ponovio kako je Sanader inzistirao da on uplati taj novac s računa svoje tvrtke u Švicarskoj na račun tvrtke u Njemačkoj, u vlasništvu Zlatka Tomića koji je bio zastupnik za BMW.

“Fakturu sam dobio od Tomića, a novac od Barišića. Predložio sam Sanaderu da to napravi njegov brat koji je također živio u Švicarskoj, no on je inzistirao da to ja napravim”, prisjetio se Ježić potvrđujući da je u to vrijeme bio u prijateljskim odnosima i sa Sanaderom i s Barišićem.

Nakon što se njemu na teret stavilo da je on kupio BMW za HDZ, tražio je da mu iz BMW-a potvrde da je to bio HDZ-ov novac. Zapravo, on je gotovinu što ju je dobio od Barišića zadržao, a uplatu je realizirao preko svog računa.

“Mislim da je to sve tako realizirano kako javnost ne bi saznala za tu značajnu kupnju”, rekao je Ježić. Dodao je kako mu je Barišić objasnio da je u pitanju novac od donacija.

Na pitanje novinara kada će vratiti pet milijuna eura koje mu je navodno Sanader dao na čuvanje, Ježić je odgovorio: ‘Vi niste pri sebi, niste normalni!’. To je novac što ga je Sanader prema optužbama dobio od Hernadija kao mito kod kupnje Ine.

Robert JežićVidi još:  JAVNOST OVO MORA ZNATI: Tajnica Hrvatskog sabora ‘u kombinaciji’ s osobom osumnjičenom za teška kaznena djela

Izvor :

net.hr

Komentari

comments