Kaos u glavnom gradu Albanije, desničari bacali zapaljive koktele na policiju

NEKOLIKO je osoba ozlijeđeno u subotu u Tirani tijekom nasilnih sukoba oporbenih prosvjednika s policijom, izvijestili su lokalni mediji.

Tisuće prosvjednika okupilo se pred parlamentom zahtijevajući ostavku premijera Edija Rame.

Embedded video

Balkan Insight@BalkanInsight

Anti-govt demonstrators in Tirana have thrown Molotov cocktails at police, who are approaching with a water cannon to try to disperse the crowd further after already using tear gas.

19 people are talking about this

Prosvjednici pokušali ući u zgradu parlamenta

Policija je koristila suzavac i palice protiv gomile, zapaljen je jedan automobil, a prosvjednici su pokušali ući u zgradu. Ozlijeđenih ima i na strani prosvjednika, policije i novinara, izvijestili su lokalni mediji. Prosvjednici su bacali Molotovljeve koktele na policiju, a policija je koristila i vodene topove.

Oporbene skupine optužuju Ramu i njegovu socijalističku vladu za korupciju i izborne prijevare te već mjesecima pozivaju na njegovo povlačenje.

U veljači je više od 60 zastupnika iz oporbene Konzervativne demokratske stranke (DP) i njezinih saveznika napustilo parlament u znak protesta.

78791cookie-checkKaos u glavnom gradu Albanije, desničari bacali zapaljive koktele na policiju
Izvor :

index

Komentari

comments

Vidi još:  MAFIJA DRŽI ALBANIJU? 'Kartel skuplja glasove za premijera Edija Ramu i stranku, a on im jamči mirno dilanje'