Knjiga o Donald Trumpu ‘Vatra i bijes’ postala najbrže prodavana znanstveno-fantastična knjiga godine na Amazonu

Knjiga novinara Michael Wolffa, autora knjige koja oštro kritizira Donalda Trumpa je postala najbrže prodavana knjiga fikcije ove godine

Knjiga je skočila na broj 1. liste na Amazon.com najprodavanijih knjiga u samo nekoliko sati nakon što je Guardian objavio detalje tiskane u knjizi prije dolaska u svjetske knjižare.

Kontroverzna knjiga sadrži „ugodni dijalog”, kao i „bogato maštovitih fantastičnih svjetova”, u skladu s književnim kritičarima.

Steve Bannon, lik iz knjige, je predstavljen kao bivši savjetnik Bijele kuće, ima najviše zastupljenih dijaloga u knjizi.

U jednoj sceni „Bannon” kritizira sastanak kojeg su Donald Trump Jr. i dužnosnici kampanje imali sa ruskim odvjetnikom u srpnju 2016. u nadi dobivanja informacija o Hillary Clinton.

„Čak i ako ste mislili da to nije izdajnički ili nerodoljubiv čin ili “loše sranje”, a ja mislim da je to sve troje, trebali ste odmah pozvati FBI”, rekao je fikcionalizirani lik verzije Bannona knjizi.

Charles Harder, privatni odvjetnik predsjednika Trump, je poslao Wolffu i njegovom izdavaču, Henry Holt i Co, pismo u četvrtak, zahtijevajući „povlačenje knjige i ispriku”, piše USA Today.

„Vaše objavljivanje lažnih i neutemeljenih tvrdnji o gospodinu Trumpu rađa, među ostalim stvarima, klevete, lažno svjetlo koje se baca na osobu predsjenika i invaziju na privatnost, protupravne interferencije ugovornih odnosa, te poticaj za raskid ugovora” – navodi u pismu.

Popularni znanstveno-fantastočni romanopisac Wolff se zahvalio predsjedniku Trumpu na Twitterovom pokušaju da ga blokira:

“Kasno u četvrtak navečer, red se formirao u Washingtonu ispred knjižara od strane znatiželjnih građana – i novinara u potrazi za pikanterijama – koji su se požurili pročitati što predsjednik nije želio da pročitaju.”

Trump je odbacio navode iz knjige objavljene u petak kao gomilu “laži, krivih interpretacija i nepostojećih izvora”.

Knjiga donosi mračnu sliku Bijele kuće u kojoj osoblje ne radi svoj posao, nego spletkari, a predsjednika svi pa i najbliži suradnici opisuju kao djetinjastu osobu i ismijavaju ga zbog nestručnosti i nesposobnosti da upravlja.

Navode iz knjige odbacio je i Trumpov ministar vanjskih poslova Rex Tillerson koji je u petak navečer rekao da nikada nije sumnjao u mentalne sposobnosti Donalda Trumpa da obnaša predsjedničku dužnost.

Trumpovi odvjetnici pokušali su bezuspješno zaustaviti objavu knjige koja sadrži bombastične informacije o njegovu mandatu i u kojoj se tvrdi da je Trump bio nepripremljen za predsjednika, da se ponaša poput djeteta i misli da se “sve mora vrtiti oko njega”. (Yournewswire.com,dnevnik.hr)

442450cookie-checkKnjiga o Donald Trumpu ‘Vatra i bijes’ postala najbrže prodavana znanstveno-fantastična knjiga godine na Amazonu

Komentari

comments