KOLAKUŠIĆ: “Ne zanimaju me fotelje, dajem otkaz na Trgovačkom sudu, na izbore idem kao običan građanin”

Sudac Kolakušić prelomio - postaje političar.
“U petak 24. svibnja 2019. dajem ostavku na Trgovačkom sudu u Zagrebu. Ne zanimaju me fotelje, a ona sudačka je itekako poželjna. Na izbore idem kao običan građanin, najavio je na N1 televiziji predsjednik udruge Antikorupcija i nositelj nezavisne liste za EU parlament sudac Mislav Kolakušić.
“Hrvatskoj nedostaje pravde i morala i jednakosti i zato sam odlučio napustit sud jer postoji samo jednom mjesto s kojeg možete promijenti Hrvatsku, a to je Vlada i 76 mandata u rukama. Nakon što pobjedimo na svim predstojećim izborima, svima ćemo skenirati njihova imovinu, posebice dužnosnicima. Istraživati ćemo je li ona u srazmjeru s prihodima, najavio je Kolakušić.

Ništa bez podrške građana

Ponovio je da onaj tko na ovim izborima ne dobije potporu barem 8 % građana nema što tražiti u politici.

“To vrijedi i za mene. Da dobijem manje glasova od 8 % to bi značilo da nemam podršku građana, smatra Kolakušić.

Demantirao je optužbe Živog zida da nije potpisao inicijativu za referendum da se strankama oduzme novac kojeg dobivaju iz proračuna.

Potpisao za referendum ‘uzmimo novac strankama’

“Potpisao sam taj referendum. Smatram da Hrvatskoj treba tisuće referenduma, a ne samo jedan. Građani napokon moraju početi odlučivati o onome što je za njih važno a ne da to u njihovo ime radi tek deset posto ljudi”, smatra Kolakušić.

Najavljuje radikalni obračun s korupcijom u Hrvatskoj.

“U hrvatskoj ima oko 1800000 odredbi u 9.200 zakona. To je previše. A napravljeno je zato da bi se svime moglo manipulirati. Hrvatskoj to ne treba i mi ćemo to promijeniti, najavljuje Kolakušić.

Osvrnuo se i na ideološku podjelu društva za koju smatra da je napravljena namjerno kako bi se građanima lakše manipuliralo.

“Ja ne znam puno o legalizaciji konoplje. Bleiburg je bio davno. Ne miješam se u ono što nisam stručan. Ali znam reformirati pravosuđe, policiju… A to je osnovno u ovoj zemlji, zaključio je Kolakušić.

82635cookie-checkKOLAKUŠIĆ: “Ne zanimaju me fotelje, dajem otkaz na Trgovačkom sudu, na izbore idem kao običan građanin”
Izvor :

paraf

Komentari

comments

Vidi još:  Anketa: Podržavate li kandidaturu Mislava Kolakušića za predsjednika RH?