Kolarić: Karamarko je vrlo vjerojatno znao za odluku Povjerenstva

Kazala je i kako se priča da HDZ namjerava onemogućiti premijeru da se izjasni u Saboru, navodno će mu dozvoliti samo odgovaranje na pitanja.

Komunikacijska stručnjakinja Aleksandra Kolarić za N1 kazala je kako je odluka Tomislava Karamarka znak da je znao za odluku Povjerenstva.
“Ostavka Karamarka uzrokovana je odlukom Povjerenstva i uopće političkom odgovornošću uzrokovanom slučajem Konzultantica. Vrlo je vjerojatno da je HDZ saznao kakva je odluka Povjerenstva i pokušavajući smanjiti štetu i i dalje puštajući maglu najavio da će biti dana ostavka”, objasnila je Kolarić.

Kazala je i kako se priča da HDZ namjerava onemogućiti premijeru da se izjasni u Saboru, navodno će mu dozvoliti samo odgovaranje na pitanja. “To je presedan koji se nikad nije dogodio. Sutrašnji dan će biti nastavak krvarenja HDZ-a”, smatra.

Ima li snage da HDZ opozove opoziv premijera?

“Racionalno gledano bilo je jasno koja je najmanje štetna odluka za HDZ, to je bilo povući Karamarka iz Vlade, zamijeniti ga drugim političarom i početi surađivati s Vladom. Ono za što HDZ optužuje Oreškovića i Petrova činio je i HDZ sam. Što se tiče očekivanja od Oreškovića i Petrova da se promijeni odluka, mi danima gledamo da HDZ uporno nastavlja na isti način”, kazala je.

Pada li Vlada sutra?

“Jedini glasovi koji su protiv opoziva jest Mostovih 12 glasova. Očito je da postoji većina za smjenu. Pitanje je može li HDZ uopće povući to što je započeo. Ovakav invalidan i šepav HDZ nije ni u kakvoj polziciji da slaže bilo kakvu novu vladu”, zaključila je.

Izvor :

Dnevno.hr

Komentari

comments