Headline News

Kolinda u SAD-u nije bila ni zbog Ubera, ni zbog diplomacije nego radi – LIPOSUKCIJE!

“Iznenada takav struk, to je nemoguće učiniti dijetama, u svakom slučaju nemoguće je dva konfekcijska broja skinuti tako efektno, doslovce preko noći”, kaže nam jedan naš estetski kirurg koji je također zapazio Kolindinu znatno vitkiju figuru. Ako je i do danas, 50-ak dana po povratku hrvatske predsjednice iz SAD-a, vrlo maglovito zašto je Kolinda Grabar […]

image_pdfimage_print

“Iznenada takav struk, to je nemoguće učiniti dijetama, u svakom slučaju nemoguće je dva konfekcijska broja skinuti tako efektno, doslovce preko noći”, kaže nam jedan naš estetski kirurg koji je također zapazio Kolindinu znatno vitkiju figuru.

Ako je i do danas, 50-ak dana po povratku hrvatske predsjednice iz SAD-a, vrlo maglovito zašto je Kolinda Grabar Kitarović krajem prošle godine uopće otputovala u Sjedinjene Države, je li njezino putovanje bilo privatno, ili državničko i službeno, te s kime se sve tamo sastala i o čemu je razgovarala, ono što je posve očigledno, a prva dama to ni ne pokušava prikriti, nego dapače naglašava svojim odjevnim kombinacijama – naša nam se predsjednica s tajnovite američke turneje vratila za dva konfekcijska broja tanja! U struku!

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Nema koga sva sila hrvatskih medija nije upregnula – od premijera, bivših i sadašnjih ministara, tuceta veleposlanika i brojnih političkih analitičara – da pokušaju u jeku afere predsjedničina maglovitog nestanka i neobjašnjivog desetodnevnog odsustva, objasniti svrhu, razloge i karakter njezina boravka u SAD-u. Dva najpozvanija, premijer Andrej Plenković i ministar vanjskih poslova Davor Ivo Stier, i sami blaženi u neznanju i zatečeni, na prve novinarske upite o predsjedničinoj “turneji”, mudro su prebacili lopticu na Ured predsjednice. Plenković je tek šturo i vrlo općenito dodao da je siguran da će “ona tamo voditi važne i korisne razgovore za Hrvatsku”.

Iz Ureda predsjednice, međutim, danima nije stizao konkretan odgovor o karakteru i programu “američke turneje” Kolinde Grabar Kitarović, jer očito su, i sama predsjednica i njezini suradnici, računali da će njezino odsustvo s Pantovčaka u blagdanskim danima i supijanim novogodišnjim proslavama proći neopaženo. E, da ne bi!

I tako je počelo dvostruko znojenje – na Pantovčaku i s one strane Atlantika. Jer, naime, kaj? Kolinda Grabar Kitarović u SAD je zapravo otišla vrlo privatno, iz sasvim osobnih, estetsko-medicinskih razloga, pa kako sad gladnoj i sve očajnijoj raji, kojoj je u izbornoj noći prije dvije godine obećala da će uskoro živjeti u najuređenijoj i najbogatijoj zemlji na svijetu, izaći pred oči i reći “sorry, malo sam se zanijela, a zanijelo me malo i oko struka i bokova, pa sam si išla oduzeti nekoliko centimetara…”

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Kad je već nepoduzetna i nemoćna da nametne društveno bitne teme i inicijative, da okupi i pobudi nove duhove i stvori poticajno okruženje zajedništva i optimizma nasuprot populizmu, depresiji, iseljavanju, gladi i sve bjednijm podjelama i podvalama, naša je predsjednica odlučila raditi ono što uistinu može. Recimo, raditi na sebi. Pa je gotovo odmah s predsjedničke inauguracije požurila u dekanat Fakulteta političkih znanosti da se prijavi za doktorski studij koji je nekoliko mjeseci kasnije i upisala. Što je izazvalo neviđenu buru reakcija u javnosti, a pismom na društvenim mrežama najizravnije i najkonkretnije joj se tada obratio Gordan Flego, istaknuti filozof i ministar obrazovanja u Vladi Ivice Račana, koji je zaključku napisao i ovo:

“Ponosan sam da Hrvatska ima Predsjednicu koja, zapravo, živi dva života. Birači su vas izabrali da budete Predsjednica države, koja ima što raditi 24 sata dnevno i 7 dana tjedno. Uz tako ispunjeni predsjednički život vi imate još jedan, u kojem nalazite vremena i za studiranje. Vi ste, nadam se, posve svjesni da je i doktorski studij (nastava, seminarski radovi, konzultacije, testovi, ispiti) odnosno znanstveno istraživanje radostan, ali i mukotrpan ‘full time job’, u kojemu, počesto, ni 24 sata dnevno nije dostatno za obaviti planirano. A jednako sam uvjeren da ćete i ubuduće, zajedno sa svojim savjetnicima, pomno promišljati posljedice svojih odluka i čina.”

Kolindi Grabar Kitarović nije, izgleda, dosta da bude samo predsjednica i studentica, nego bi, ima čovjek dojam, htjela ostvariti i neke svoje mladenačke snove, pa je poželjela biti i manekenka. Jako joj je važno da bude i zgodna, u čemu nema ništa ni neobično ni loše, ali kao da je emotivno malo zapela u godinama znatno mlađim od svojih bioloških (48), pa kao da ima namjeru pretvoriti se u lutkicu. Što je dugo potencirala i umjetnim trepavicama, a fakini s foruma odmah su njezine umetke na kapcima proglasili kodiranom porukom koju ni CIA ne može dešifrirati.

I preklani je, također između božićnih blagdana i Nove godine, nakratko nestala u bespućima SAD-a, a na njenu sreću njeno je višednevno odsustvo prošlo ispod radara javnoga zanimanja. Sve oči i medijski resursi u to su se vrijeme trošili na maratonske pregovore Mostovaca s Karamarkom i Milanovićem u pokušaju sastavljanja nove hrvatske vlade, pa se malo tko zamarao time gdje nam je predsjednica. A dobro upućeni kažu da je boravak u SAD-u na prijelazu između 2015. i 2016. iskoristila za tretman presađivanja kose. Predsjednica je, kažu, bila vrlo nesretna jer je djelomice imala vrlo prorijeđenu kosu, a danas je vidljivo da joj je kosa mnogo gušća, istini za volju, vjerojatno manje zbog učinka presađivanja, koji je dugotrajan i relativno spor, pa se naša predsjednica odlučila i za umetke, tzv. ekstenzije.

Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL
Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Računajući da će i njezin nedavni posjet SAD-u proći neopaženo kao i godinu prije, a vjerojatno obuzeta pravim razlogom zbog kojeg je još jednu Novu godinu odlučila provesti tisućama kilometara daleko od svojih birača i svih hrvatskih građana, Kolinda nije pripremila nikakvu liniju obrane. I onda ju je uhvatila panika, jer su se danomice u javnosti rastezala vrlo legitimna i opravdana pitanja “zašto je, gdje i s kime predsjednica u Americi, i je li njezin boravak tamo službeni ili privatni?”.

Rekosmo, nije imala hrabrosti reći narodu da je, jebi ga, otišla na liposukciju, jer je poželjela ne samo za sebe nego i za nas, a možda i za cijeli svijet, biti još privlačnija. Nije se odvažila obaviti taj estetski zahvat u Hrvatskoj, jer zemlja nam je mala, zidovi imaju uši, malo tko zna šutjeti i sve je lako provjerljivo. Osim toga zahvat je i skup, do 30-ak tisuća kuna, pa bi se postavljala i dodatna neugodna pitanja. Premda je u SAD-u liposukcija trbuha barem dva puta skuplja, Grabar Kitarović računala je očito da ima dobrih razloga ne izlagati se dodatno u domovini, jer ju je ionako dio javnosti uzeo na zub, pa čak i oni koji su joj bili skloni sve je više drže samo formom bez istinskoga sadržaja te jedva čekaju svaki njezin gaf da je ismiju na društvenim mrežama. U čemu smo vrlo kreativni, gotovo pa prvaci svijeta. S druge strane, Kolinda Grabar Kitarović daje svojim kritičarima i kritizerima obilje štofa za izrugivanje koje je doseglo vrhunac kad se predsjednica ipak odlučila iz Washingtona javiti hrvatskom narodu putem HTV-a, a kako bi posvjedočila ozbiljnosti svoga puta u Ameriku, javljala se stojeći ispred ograde Bijele kuće. I to što je tada izgovorila nije djelovalo uvjerljivo, nego neodređeno i mistifikatorski, ali i pretenciozno:

“Ovo je službeni posjet koji je usredotočen upravo na to da se iskoristi ovaj trenutak između dvije administracije, da se Hrvatska pozicionira kao čimbenik koji će doista aktivno sudjelovati u kreiranju američke vanjske politike. Susrela sam se s jako puno ljudi. Neki od njih će vam sami objaviti na svojem Twitteru ili Facebook profilu da smo se sastali, ali neki od njih nisu imena koja žele biti prominentna u medijima i ja to poštujem”, kazala je Grabar Kitarović.

Nepripremljeni, i predsjednica i njezin Ured, za silno zanimanje što će potaknuti njezino odsustvo, prvo su danima bili bez odgovora zašto je “gospođa skandal” tamo gdje je. Jer pravi odgovor jednostavno nisu imali. Trebalo ga je brže-bolje izmisliti, uskladiti priče i sve zamaskirati. Grabar Kitarović konzultirala je svoj telefonski adresar, pa je nazvala nekoliko svojih privatnih veza da bi odglumila dva-tri sastanka i dala svome boravku u SAD-u kakvu-takvu težinu. Bezuspješno. Nitko joj nije povjerovao da se išla naći s trećim ešalonom američkih političara 20-ak dana uoči inauguracije novog američkog predsjednika Donalda Trumpa. A treći ešalon primao ju je, ponižavajuće za jednog državnika, u predvorjima ispred liftova. Poput studentice, ili manakenke. Ostaje nepoznato gdje su je primali oni važniji, kojih je navodno bilo, jer oni se ne žele se razotkriti, a njihovu želju poštuje i naša predsjednica, pa će sve skupa ostati u vječnoj magli. Za razliku od novog stasa Kolinde Grabar Kitarović, kojeg ponosno ističe u svakoj prigodi čak i, s obzirom na događaj i protokol, neprimjerenim odjevnim kombinacijama, kao prije neki dan u Munchenu, gdje je rasprostrla oko sebe vrišteći cvjetni uzorak, noseći pritom žute cipele, a sve to za vrijeme protokolarnih susreta na najvišoj razini. Malo je reći da je cvjetnom livadom na sebi užasnula javnost, no iz njene joj se blizine nitko ne usudi ništa kazati, a kamoli suočiti je s nekom primjedbom. I ta je vrišteća haljina dizajnerice Aleksandre Dojčinović vidno strukirana, baš kao i sve ostale odjevne kombinacije hrvatske predsjednice posljednjih tjedana, što osobito naglašava predsjedničinu istesanu figuru.

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

“Iznenada takav struk, to je nemoguće učiniti dijetama, u svakom slučaju nemoguće je dva konfekcijska broja skinuti tako efektno, doslovce preko noći”, kaže nam jedan naš estetski kirurg.

Ukoliko imate nakupine masnog tkiva kojih se ne možete riješiti niti dijetom ni tjelovježbom, u tom slučaju je najbolje rješenje liposukcija koja će odmah vašem tijelu dati ljepši oblik. To je jedan od najpopularnijih i najčešćih kozmetičkih kirurških zahvata koji zaista može smanjiti i preoblikovati određeni dio tijela. Njome se u pravilu ne rješava prekomjerna tjelesna težina, već je to kirurška metoda za uklanjanje nakupina masnog tkiva i ublažavanje celulita na mjestima gdje to nije moguće postići na bilo koji drugi način, a rezultat je promjena konture (siluete) tijela. Metoda je vrlo uspješna jer se pomoću nje odstranjuje suvišno masno tkivo iz tijela zajedno sa stanicama u kojima se mast taloži. Ukoliko održavate svoju težinu i redovito vježbate, ne morate se bojati da će doći do ponovnog taloženja masnog tkiva na najkritičnijim dijelovima tijela. Dijelovi tijela na kojima se najčešće radi liposukcija, kako kod žena tako i kod muškaraca su abdomen, bokovi, nadlaktice, bedra, potkoljenice i stražnjica. Efekti liposukcije su odmah vidljivi. Metoda je vrlo sigurna, s vrlo niskim postotkom mogućih komplikacija. Prvo se napravi mali rez da bi se stavila kanila te se može dodati tekućina radi smanjenja krvarenja i osjećaja nelagode. Suvišno masno tkivo se odstranjuje kroz kanile, pokretima naprijed – natrag aparatom za usisavanje masti – liposuktorom. Operacija se izvodi u općoj anesteziji, što znači da pacijent spava tijekom operativnog zahvata. Poslije liposukcije potrebno je nositi čvrstu odjeću koja prianja uz tijelo. Postoperativni oporavak je relativno brz. Pacijent treba nositi tijesnu odjeću najmanje šest tjedana poslije zahvata.

Nekoliko dana po povratku iz SAD-a hrvatska predsjednica zablistala je novim stasom na svečanoj sjednici Sabora 16. siječnja, kada se i prvi puta pojavila u javnosti nakon misterioznog američkog putovanja. Zasjala je u dvobojnoj, puderasto-crnoj haljini “Freda” dizajnerice Alaksandre Dojčinović (2999 kuna) i crnim štiklama. Od toga trena cijela zagrebačka špica bruji da se predsjednica u SAD-u podvrgnula liposukciji, što nam je neki dan potvrđeno iz krugova bliskih Pantovčaku. Osim toga, kulaoarska nagađanja potvrđuje i osobno predsjednica Grabar Kitarović svojim novom figurom.

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Pred jednim sasvim običnim isisavanjem sala pale su sve nategnute teorije političara i analitičara o svrhovitosti Kolindina posjeta SAD-u, jednako kao razne teorije urote što ljudska mašta rađa u nedostatku pravih informacija. Zagrebački taksisti bi, recimo, bili stavili ruku u vatru da je naša predsjednica išla u SAD uzeti nagradu od Ubera kojeg je, tvrde oni, na mala vrata na hrvatske ceste progurala upravo Kolinda te se i dalje svesrdno zauzima za Uber. Neki govore da je Kolinda već sada svjesna da ne može dobiti iduće predsjedničke izbore, pa se s jedne strane namjerno obračunava s Rusima da si ojača poziciju kod bivših i, nada se, budućih poslodavaca. Njena je ambicija biti glavna tajnica NATO-a! Ne bi čovjek rekao da žena koja toliko voli vojsku i oružje inzistira da ju svaki dan u uredu dočeka svježi, pozamašan, pa i skupi buket cvijeća…

 

Share Button
Izvor :

dnevno.hr

Komentari

comments

You may also like

By 

Cookies nam pomažu pri pružanju usluga. Korištenjem naših usluga, prihvaćate naše korištenje cookies-a. Vidi više

Cookies Kolačići (COOKIES) Kako bi ova web stranica radila ispravno te da bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice u svrhu poboljšavanja Vašega iskustva pregledavanja, ova stranica mora na Vaše računalo spremiti malenu količinu informacija (cookies) . Preko 90 % svih web stranica koristi ovu praksu, no prema odredbama Europske unije od 25. ožujka 2011. obvezni smo prije spremanja kolačića zatražiti vaš pristanak. Korištenjem web stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće Vam biti dostupne. Što je kolačić? Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Kolačići mogu spremati širok raspon informacija uključujući osobne informacije (kao što je Vaše ime ili adresa e-pošte). Ipak, ova informacija može biti spremljena jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ipak, možete promjeniti postavke internetskog preglednika tako da možete sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, da pobrišete spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju internetskog preglednika i slično. Kako onemogućiti kolačiće Isključivanjem kolačića odlučujete da li hoćete dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem internetskome pregledniku. Za informacije o postavkama kolačića, odaberite internetski preglednik koji koristite. Chrome Firefox Internet Explorer 11 Internet Explorer 7, 8, 9, 10 Safari Opera Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na web stranicama Vipneta. Što su privremeni kolačići? Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po zatvaranju internetskog preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke, poput stavki u košarici za kupnju. Što su stalni kolačići? Stalni ili spremljeni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja internetskog preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju podatke, kao što su ime za prijavu i zaporka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu. Stalni kolačići ostat će na računalu danima, mjesecima, čak i godinama. Što su kolačići od prve strane? Kolačići prve strane dolaze s web-mjesta koje gledate, a mogu biti stalni ili privremeni. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pohraniti podatke koje će ponovo koristiti prilikom sljedećeg posjeta tom web-mjestu. Što su kolačići treće strane? Kolačići treće strane dolaze s reklama drugih web-mjesta (kao što su skočne ili bilo koje druge reklame) koje se nalaze na web-mjestu koje gledate. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pratiti korištenje interneta u marketinške svrhe. Da li dalicom.eu koristi kolačiće? Da, s primarnim ciljem kako bi naše web stranice vam omogućile bolje korisničko iskustvo. Kakve kolačiće koristi dalicom.eu i zašto Privremeni kolačići (engl. Session cookies) – to su privremeni kolačići koji ističu (i automatski se brišu) kada zatvorite internetski preglednik. Dalicom.eu ih koristi da omogući pristup sadržaju i omogući stvari koje možete učiniti kada se prijavite sa svojim podacima na dalicom.eu. Trajni kolačići (engl. Persistent cookies) – obično imaju datum isteka daleko u budućnosti te će ostati u vašem pregledniku, dok ne isteknu, ili dok ih ručno ne izbrišete. Dalicom.eu koristi trajne kolačiće za funkcionalnosti kao što su “Ostanite prijavljeni”, što korisnicima olakšava pristup stranicama kao registriranom korisniku. Također koristimo trajne kolačiće kako bi bolje razumjeli navike korisnika, tako da možemo poboljšati stranicu prema vašim navikama. Ova informacija je anonimna – ne vidimo individualne podatke korisnika. Da li na web-stranici ima kolačića treće strane? Ima nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće. Ovi kolačići postavljeni su za normalno funkcioniranje određenih mogućnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju. Za mjerenje posjećenosti dalicom.eu koristi Google analytics. Ako želite onemogućiti da vam navedeni servis spremaju kolačiće, možete to učiniti: Google Analytics Opt-out. Dalicom.eu koristi kolačiće u svrhu oglašavanja vlastitih proizvoda i usluga, te usluga i proizvoda svojih partnera koji bi korisnika mogli zanimati. Prikazivanje oglasa koje korisniku dostavlja dalicom.eu ili partner omogućuje se putem kolačića koje dalicom.eu, odnosno treća strana može postaviti u Web-preglednik korisnika. Korisnik uvijek može samostalno regulirati primanje kolačića putem postavki svojeg Web preglednika. Dodatne informacija oko isključivanja kolačića Trenutno postoji nekoliko web-stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise. http://www.allaboutcookies.org/ http://www.youronlinechoices.eu/

Close