KOSOVO SE SPREMA ZA NAJGORE Priština izdala upozorenje koje ledi krv u žilama

“Ovo obavještenje dolazi kao rezultat stalnog hapšenja građana Kosova od strane institucija ove zemlje, uvijek u fiktivnim okolnostima. Jedan broj njih je čak i fizički i psihički zlostavljan“, kaže se u saopćenju kosovskog ministarstva.

Kosovsko ministarstvo je također zatražilo od građana Kosova da pokažu opreznost i razboritost ako ne mogu da izbjegnu putovanje kroz teritoriju Srbije.

“U skladu sa institucionalnom i zakonskom obavezom da informira javnost i da se stara o sigurnosti i integritetu svakog građanina Kosova, ministarstvo vanjskih poslova procjenjuje da Srbija više nije teritorija koja osigurava minimalnu sigurnost za njihov fizički i pravni integritet njih i članova njihovih porodica. Shodno tome, ministarstvo vanjskih poslova i sve institucije su pozvale i nastavljaju da pozivaju institucije Europske unije da se onemogući takvo ponašanje, ali nažalost do sada nije bilo nikakvog efekta”, stoji se u saopćenju.

U saopštenju se poziva Srbija da konačno odustane od “fašističke prakse i da prizna činjenicu da je ona dio evropskog kontinenta, gdje je sloboda kretanja univerzalno pravo svih i poštuje se bez obzira na političke ciljeve”.

83762cookie-checkKOSOVO SE SPREMA ZA NAJGORE Priština izdala upozorenje koje ledi krv u žilama

Komentari

comments

Vidi još:  Ruska vojska oslobađa Kosovo? Putin odobrio ‘akciju oslobađanja’?