KRAĐA GRAĐEVINSKOG MATERIJALA? Procijenite sami!

KRAĐA GRAĐEVINSKOG MATERIJALA? Procijenite sami!

Živi zid je anonimno zapimio dokument – izvješće sa sastanka vezano uz projekt “”Izgradja sabirnog kanala i mreže Kuprinečki Kraljevec I. etapa – Brezovica”.

Ukratko, niti dva tjedna od završetka radova, cesta je ulegla.

Izdvajamo iz dokumenta:
Gđa. Pucević (GČ Brezovica) izjavila je da je to izuzetno tranzitna prometnica i kako je već došlo do oštećenja na nekim vozilima, te moli hitno i trajno rješenje, dok g. Šekerija (voditelj projekta) predlaže šlicanje na pojedinim dijelovima trase (utvrđivanje razloga urušavanja). G.Radeljić-Mlačić (investitor) naglašava kako je evidentirana problematika u sljeganju zbog kvalitete zbijanja kanalskog rova, te kako je potrebna kompletna sanacija ulice jer je u jako lošem stanju. Predstavnici tvrtke Palir d.o.o. koja je izvođač radova pokušali su objasniti da je do situacije došlo zbog vlage, te nudili rješenja s betonskim pločama, kao i servis krpanja ulice po potrebi. Po završetku sastanka, svi sudionici su obišli gradilište, gdje su napravljena dva probna šlica, te su se svi složili kako se već na dubini od 1,45 m nalazi zemljani materijal umjesto šljunka.

Da pojasnimo, zemljani materijal se ne bi trebao nalaziti ondje, te je to očigledan dokaz da nedostaje plaćenog šljunka. Je li to još jedan slučaj krađe materijala, procijenite sami.

U međuvremenu oštećen je autobus ZET-a, te nekoliko osobnih vozila na toj dionici. Ovakvo obavljanje radova ugrožava osobnu imovinu, ali i ljudske živote jer nema obavijesti za vozače o stanju ceste.

Aktivisti živog zida obišli su teren,te poslali zahtjev MUP-u da se očituje o prometnim nesrećama na toj dionici, na kojoj je očita nepravilnost u izvođenju radova. Ali, tu ne mislimo stati. Tražit ćemo troškovnik i prateću dokumentaciju radova.Tvrtka Palir d.o.o. izvođač je radova diljem Zagreba, na koje ćemo sada posebno obratiti pažnju.

U objavama koje slijede, želimo razjasniti kako je moguće da su ovakvi slučajevi svakodnevica u Zagrebu, te kako napreduju akcije koje poduzimamo.

Nadamo se, gradonačelniče, da će ovaj put institucije odraditi svoj posao.

+100%-
Vidi još:  FINI GOSPON I PURGER

Izvor :

Živi zid

Komentari

comments