Kreće postupak protiv Vrdoljaka: Evo detalja!

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak uskoro bi se trebao naći na sudu, jer kao što je poznato od ranije počinje mu sudski proces u kojem bi se trebao sučeliti s Hrvojem Perharićem, hrvatskim članom Uprave Nuklearne elektrane Krško. Sudski proces trebao bi započeti naredni tjedan, a to jamačno ne pridonosi stabilnosti unutar vladajuće koalicije. Inače, Perharić je protiv Vrdoljaka podigao prijavu zbog navodnih prijetnji ne samo njemu, već i njegovoj obitelji. Premda je Vrdoljak te prijetnje negirao tvrdeći kako se radi o lažnom iskazu i da se on borio za zaštitu hrvatskih interesa, jer slovenska strana u Krškom angažira 61,54 posto slovenskih izvođača dok za njih radi svega 23,5 posto hrvatskih kompanija, Perharić je prema navodima iz optužnice posve oprečnog mišljenja.

”Smatram da je prijetnja ozbiljna i iz toga jer je upućena meni kao članu Uprave NEK-a. Inkriminiranog dana, 15. studenoga 2015. godine, sjećam se da je bila nedjelja oko 20.20 sati, kada sam s mobilnog telefona VIP operatera primio poziv na koji se nisam odmah javio te sam pet minuta poslije uzvratio poziv sa slovenskog broja. S druge strane javio mi se muškarac kojeg sam odmah prepoznao. Bio je to Vrdoljak, koji je odmah prijetećim tonom rekao da moram dati ostavku na mjesto člana Uprave NEK-a”, ispričao je Perharić tužiteljstvu dodajući da mu je Vrdoljak rekao da na posao ne dolazi i da će, ne podnese li ostavku, protiv njega pokrenuti postupak u Ministarstvu unutarnjih poslova ili u USKOK-u.

Vrdoljak mu je navodno prijetio da će narediti ispis njegovih telefonskih poziva te će narediti pregled njegove imovine, a dotičnom je govorio i o zabrani ulaska u Sloveniju.

”U istom nizu prijetnji rekao je da će zagorčati život meni, mojoj djeci i mojoj obitelji. I taj me dio prijetnje osobito pogodio”, rekao je Perharić koji je ubrzo potom i podnio prijavu. Vrdoljak krivnju odbacuje, ali za razliku od Perharićeve jedne svjedokinje koja je ispitana, troje sudionika razgovora koje je predložio bivši ministar prema njegovim riječima nisu ispitani. A radi se pak o splitskom HNS-ovcu Klementu Bašiću, savjetniku u kabinetu Damiru Hajaru te ministrovom tadašnjem vozaču Josipu Zadri.Istovremeno, treba napomenuti kako je Perharićeva prijateljica, pravnica Branka, bila s njime u trenutku razgovora kojega je čula preko zvučnika na mobilnom telefonu te je potvrdila njegove tvrdnje. Vrdoljak je pak na nedavnoj konferenciji za medije konstatirao kako je u Perharićevom mandatu Hrvatska ostala bez više od dvije milijarde kuna, jer NEK nije angažirao hrvatske škompanije. Istodobno, na Vrdoljakove tvrdnje očitovali su se i iz Krškog iz kojeg su poručili da je kaznena prijava podnesena temeljem istinitog iskaza Hrvoja Perharića.

Vidi još:  HRVATSKA OVO NE PAMTI: Nećete vjerovati što je izveo Ivan Vrdoljak

Izvor :

dnevno

Komentari

comments