KRISTINA MARKOVČIĆ/ MLADA UMJETNICA S NEVJEROJATNIM IDEJAMA

Mlada umjetnica iz Ludbrega, Kristina Markovčić, umješno raspojasava ljepote boja po slikarskim platnima i pravi čudesne figure od najtrivijalnijih materijala. Predmete koje prosječan čovjek jednom iskoristi pa baci u smeće, Kristina pretvara u umjetnička djela. Jednom je prilikom napravila mrava od žice.

(Žičani mrav – Kristina Marković)

Umjetničku karijeru je započela još kao trogodišnja djevojčica crtajući po kućnim zidovima. Tijekom osnovne škole, ono što je nekoć bilo ,,djetinji nestašluk”, pokazalo se kao ozbiljan umjetnički talenat. U šestom razredu osnovne škole, osvojila je slikarski natječaj temeljem kojeg je dobila čast biti ilustratorica školske slikovnice.

Tijekom srednjoškolskog razdoblja, sudjelovala je na nekoliko natječaja iz dizajna odjeće, gdje je osvajala zapažena mjesta. Danas, kako tvrdi, likovnom se umjetnošću bavi rekreativno, iako se posljednje vrijeme više posvećuje tome, a uskoro, planira i prvu izložbu svojih radova.

Pogledajte neke od Kristininih slika:Ipak, klasična likovna umjetnost nije njezin jedini izražaj. Kristina se okušala i u dizajnu odjeće te sastavila haljinu od dijelova čarapa, redizajniranog korzeta i satenskog materijala.

(Kristina Markovčić u svojoj haljini)
Sudeći po svemu, Kristina je jedna od mladih nada hrvatske umjetničko – likovne scene.

Z.A.

592990cookie-checkKRISTINA MARKOVČIĆ/ MLADA UMJETNICA S NEVJEROJATNIM IDEJAMA

Komentari

comments