KUM MAMIĆ?

U Villi Regina u Međugorju već godinu dana stanuje bivši savjetnik i gazda Dinama Zdravko Mamić.

Prići mu bez dozvole ne može nitko. Uz njega su stalno minimalno dva tjelohranitelja i vozač. Uglavnom se drži uobičajenog rasporeda, a kamo ide i kad te gdje će sjesti, uvijek je dobro promišljeno.

Palac gore znači – prolaz

U kafiću nikom neće okrenuti leđa, uvijek sjedi leđima uza zid, a stol do njega su “smješteni” zaštitari. Želite li Mamiću pristupiti, prvo morate doći do tjelohranitelja, jedan od njih potom odlazi svojem gazdi i kaže mu za vaš upit. Pokaže li Mamić palac gore, onda mu možete prići, ako ne… A, sve vam je jasno.

Osjećate se kao u sceni “Kuma”, a taj vas osjećaj ne napušta niti kad uđete u Villu Reginu. Dok Mamić boravi u svojem apartmanu, ispred lifta uvijek dežura barem netko od zaštitara.

 

U Villi Regini je bivši gazda Dinama odsjedao i prijašnjih godina, znao je dolaziti s majkom, s kojom je hodočastio na Brdo ukazanja. U Reginu je prije četiri godine na tri dana došla i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Zdravko Mamić u Međugorju pazi baš na svaki detalj. Nikad ga nećete pretjerano dugo vidjeti u istom automobilu. U posljednjih godinu dana koristio je barem deset različitih auta kako bi izbjegao da ga netko prati. No nećete ga vidjeti u jeftinim vozilima, zadržao je luksuzni stil života, ako gdje putujete samo pratite prvu ligu automobila, BMW, Mercedes, Bentley, možda načas i ugledate Zdravka.

 

Zdravko Mamic@Ajmoooooooooooo

Mili moji, upravo sam u garažu uparkirao novi bentley…Ja, ja, ja, ja ne znam što bi rekao, ja ne znam što bi rekao.

Pogledajte druge tweetove korisnika/ce Zdravko Mamic

U Međugorju i dalje ima status zvijezde, no znaju ga u kafiću izvrijeđati navijači kad gleda neku utakmicu. I dalje je široka srca, nerijetko netko dođe u hotel tražiti kojekakvu pomoć, a Mamić uvijek iz džepa izvuče koju kunu ili euro.

Dolaze mu tražiti milost

Nije usamljen, svjedoci nam kažu da ne prođe nekoliko dana da mu u goste ne dođe netko iz Dinama. Nekad je redovit bio bivši direktor Svetina, a na “konzultacije” dođu i niži službenici kluba iz Maksimirske.

Neki stanovnici uvjeravaju nas da je Mamić postao opsjednut vjerom. Kažu da je posljednjih mjesec dana sve rjeđe viđen na ulicama Međugorja, osim kada dolazi u crkvu na molitvu krunice u popodnevnim satima.


Sudu u Sarajevu je obećao da neće bježati. Morao je predati putovnicu te se jednom tjedno mora javljati policijskoj postaji u Čitluku. Na sud je došao nakon što je od Državne agencije za istrage i zaštitu dobio poziv na temelju potjernice iz Hrvatske i obavijesti Interpola da se nalazi na međunarodnoj tjeralici, pišu 24 sata.

86976cookie-checkKUM MAMIĆ?
Izvor :

paraf

Komentari

comments

Vidi još:  OTVORIO DUŠU: Mamić: “Suci koji su mi sudili rekli su mi da ću biti slobodan, pa ja sam s njima pio…”