Legenda ROBERT DE NIRO stigao u Sarajevo: “Srbi, Hrvati, Bosanci sačuvajte mir i razum!”

Slavni holivudski glumac Robert De Niro koji je u Sarajevu boravio u okviru Sarajevo Film Festivala napustio je u poslepodnevnim satima ovaj grad.De Niro je sa sarajevskog aerodroma poleteo oko 14.50 časova.

 

Pre odlaska iz Sarajeva, glumac je u restoranu Četiri sobe gospođe Safije ručao u društvu premijera Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića, glumaca Zane Marjanović, Emira Hadžihafizbegovića, reditelja Srđana Vuletića, rediteljke Jasmile Žbanić i drugih umetničkih i filmskih radnika.

 

Nakon odlaska glumac se zahvalio na ugodnom boravku i gostoprimstvu. Posebnu pažnju javnosti De Niro je danas izazvao nakon što se prošetao jezgrom Sarajeva, kupivši na Baščaršiji nekoliko suvenira, posetivši Begovu džamiju te fotografišući se s prolaznicima koji su s oduševljenjem pozdravili njegov dolazak.

 

Ranije je glumac u Narodnom pozorištu Sarajevo učestvovao u programu “Kafa sa” Sarajevo Film Festivala gde je govorio o svojoj karijeri i filmskim ulogama koje su je obeležile. De Niro je najavio modernizaciju filmske industrije na Balkanu uz konstataciju da je dosta sukoba, i da je vrem da se Srbi i Bosanci ujedine kroz kulturu i film. On je takođe u kratkim crtama novinarima objasnio da narodi nekada zaraćenih strana moraju sačuvati mir.

 

Izvor: Klix.ba / Agencije

Komentari

comments

Vidi još:  DAN KOJI ĆE ZAUVIJEK CRNIM SLOVIMA OSTATI UPISAN U POVIJEST: Prošlo je 25 godina od masakra na tržnici Markala u Sarajevu