Ljupka Dimitrovska preminula u 71. godini

Popularna pjevačica rođena u Skoplju bila je jedna od zvijezda jugoslavenskih šlagera tijekom sedamdesetih i ranih osamdesetih godina.

Nakon kratke i teške bolesti jučer je u 71. godini umrla hrvatsko-makedonska pjevačica Ljupka Dimitrovska, izvijestila je hrvatska glazbena unija.

Popularna pjevačica rođena u Skoplju bila je jedna od zvijezda jugoslavenskih šlagera tijekom sedamdesetih i ranih osamdesetih godina. Autor većine njenih pjesama bio je njen suprug, skladatelj Nikica Kalođera.

Pjevačica je sve do svoje smrti živjela i radila u Zagrebu.

Njezin prvi album “Ljupka” objavljen je 1975. godine, a neki od njezinih najpoznatijih hitova su pjesme Adio, Tvoja barka mala, Godine nisu važne i Nema više ljubavi.

Veliki broj poznatih hitova, koji su obilježili više generacija, Dimitrovska  je otpjevala u dobro poznatom duetu s preminulim Ivicom Šerfezijem. Upravo je kao izvođačica šlagera postigla najzapaženije uspjehe, te osvojila brojne prestižne nagrade i priznanja na međunarodnim festivalima. Kao umjetnica se afirmirala, ne samo na prostoru bivše Jugoslavije, već i u inozemstvu: u Istočnoj Njemačkoj, Čehoslovačkoj, Grčkoj, Francuskoj i mnogim drugim zemljama.

Posljednji ispraćaj pjevačice bit će u krugu obitelji.

Izvor :

Dnevno.hr

Komentari

comments

Vidi još:  FAHRENHEIT 11/9 U novom filmu Moore uspoređuje Trumpa s Hitlerom, a za njegovu pobjedu na izborima u SAD-u krivi i Gwen Stefani