Luketa prevezen u splitsku bolnicu: Daje znakove života

Boris Luketa, osumnjičen za trostruko ubojstvo u Brodarici, unatoč višesatnom pregovaranju, iza ponoći si je u usta stavio pištolj te je došlo do opaljenja, nakon čega je s ozljedama u predjelu glave prevezen u šibensku bolnicu pokazujući znakove života, izvijestilo je Ravnateljstvo policije. Iz šibenske bolnice u noći je prebačen u splitsku.

“Unatoč višesatnom pregovaranju, osumnjičeni je stavio pištolj u usta iz kojeg je došlo do opaljenja. Iako su ga policijski službenici pokušali spriječiti uporabom elektrošokera, nisu uspjeli. S ozljedama u predjelu glave, Luketa je prevezen u OB Šibenik, gdje daje znakove života”, navodi se u priopćenju Ravnateljstva policije.

‘Osumnjičeni je prevezen u Klinički bolnički centar Split, životno je ugrožen, ali daje znakove života’ kazali su jutros u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj za ŠibenikIn.

Dodaje se i da policijski službenici PU Šibensko-kninske u suradnji s policijskim službenicima Ravnateljstva policije nastavljaju kriminalističko istraživanje.

Luketa (59) se do tog trenutka nalazio u policijskom okruženju u Partizanskoj ulici u blizini kuće gdje su se ubojstva dogodila, zbog čega je policija blokirala sve ulaze u naselje Brodaricu kroz koje prolazi i Jadranska magistrala D8, koja je također bila zatvorena za sav promet.

Svemu je prethodilo, kako je priopćila policija, da su u 21,18 sati Luketu zatekli naoružanog na jednoj lokaciji na području Šibenika i od tada su ga pokušavali nagovoriti da se preda, pri čemu je on prijetio i samoubojstvom.

Prije toga, u srijedu oko 16,35 sati na Brodarici se dogodilo trostruko ubojstvo, a nakon zaprimljene dojave o pucnjavi policija je u obiteljskoj kući u Ulici Gomljanik pronašla dvije mrtve osobe, ženu i muškarca, a nedaleko od kuće u osobnom automobilu još jednog mrtvog muškarca.

Luketa je viđen na mjestu događaja i policija je izvijestila kako sumnjaju da se s Brodarice udaljio crvenim osobnim automobilom Renault Cliom, registracija ŠI 569 FD. To je vozilo tijekom dana pronađeno, a na suvozačevom sjedalu pronađeno je i vatreno oružje.

Vidi još:  Misterij smrti najopakijeg čovjeka u Lepoglavi

Izvor :

n1info

Komentari

comments