‘Malo je reći da sam šokirana: Strašno što mi se dogodilo u DM-u’

Iako DM slovi kao jedan od najboljih hrvatskih poslodavaca te kao jedan od najkvalitetnijih trgovačkih lanaca u našoj zemlji, greške se čini se svima mogu potkrasti. Na jednu grešku, upozorila je jedna njihova konzumentica objavivši neugodnu opasku na DM-ovom facebook profilu, a koju je pak popratila fotografijom i videom.

”Malo je reći da sam šokirana što mi se dogodilo kupujući vaš proizvod! Leglo mrava u blazinicama za dojilje! Inače sve za bebu kupujem isključivo kod vas, nedavno pola paketa pelena bacila jer su bili probuseni, sad ovo! Radi se o DM u Osijeku, Sjenjak!! Razočarana”, napisala je među ostalim nezadovoljna žena, koja je ujedno priložila i sliku kako bi potkrijepila vlastite navode.

No automatic alt text available.

Uz zgražanje većeg broja DM-ovih kupaca uslijedio je odgovor njihova administratora:

”Iskreno ti se ispričavamo zbog ove situacije. Proizvod možeš vratiti u svoj dm ili ga zamijeniti za drugi, a mi smo sve prenijeli kolegama u našoj prodavaonici u Osijeku kako bi mogli provjeriti kako se ovo dogodilo i spriječiti eventualno ponavljanje slične situacije. Kvaliteta proizvoda na našim policama nam je jedna od najvažnijih stvari u našem poslovanju i zato ti zahvaljujemo što si nam se javila i još se jednom iskreno ispričavamo zbog eventualne neugodnosti”, poručili su iz DM-a.

Izvor :

dnevno

Komentari

comments