Maršal šaptom pade. JEDINA SE SUPROSTAVILA MICANJU TITOVA TRGA Tko je dama iz Markovinine stranke koja je podržavala i Josipovića?

Javno je dala potporu bivšem predsjedniku Ivi Josipoviću u utrci za još jedan mandat napominjući da Hrvatsku ugrožavaju Crkva i desne stranke.


S četiri glasa za i jednim protiv Odbor za imenovanje naselja, ulica i trgova zagrebačke Gradske skupštine prihvatio je u petak na prvoj sjednici prijedlog o preimenovanju Trga maršala Tita u Trg Republike Hrvatske. Prijedlog je zatim upućen na sjednicu Gradske skupštine na kojoj će gradski zastupnici o tome konačno odlučiti. Protiv je bila tek Rada Borić iz Nove ljevice. Riječ je inače o dami rođenoj u Zagrebu, koja je diplomirala hrvatski jezik i književnost te komparativnu književnost na zagrebačkom Filozofskom fakultetu. Na istom je fakultetu okončala i poslijediplomski studij književnosti. Godinama je bila lektorica hrvatskog jezika, književnosti i kulture na Sveučilištu u Helsinkiju gdje je predavala kulturnu povijest Balkana. Predavala je i u SAD-u na sveučilištu Indiana, autorica je prvog finsko-hrvatskog i hrvatsko-finskog rječnika. A nakon višegodišnjeg boravka u Helsinkiju, vratila se u Zagreb gdje je od 1993. Radila sa ženama izbjeglicama u Centru za žene žrtve rata.

Godine 1995.postaje jedna od osnivačica Centra za ženske studije u kojemu je vodila kolegije o feminističkoj kritici jezika, ali i razne druge projekte. Sudirektorica je poslijediplomskog seminara pri IUC-u u Dubrovniku. Feminizmi u transnacionalnoj perspektivi (Feminism in Transnational perspective), te je od studenog 2010. Članica Upravnog odbora Europskog ženskog lobija. Ujedno, javno je dala potporu bivšem predsjedniku Ivi Josipoviću u utrci za još jedan mandat napominjući da Hrvatsku ugrožavaju Crkva i desne stranke. Kao potpredsjednica Nove ljevice na osnivačkoj skupštini temeljni postulat stranke sažela je riječima: – Dovoljno je zabrinutosti koju svakodnevnu živimo, ne želimo se više bojati. Bit ćemo ustrajni i odlučni u tome da pokažemo da je u Hrvatskoj moguć drugačiji politički i govor i drugačije političko djelovanje, da pokažemo da u Hrvatskoj možemo i moramo svi živjeti dostojanstvenim životom, i radnici i nezaposleni i oni koji žive od svojih mirovina… svi zaslužujemo živjeti bez straha i da se poštuju ljudska prava svih, svih nas različitih, za bolju Hrvatsku- rekla. Nedugo potom sukobila se s Igorom


Peternelom zbog fotografije na koju podsjećamo. “Potpuno isto kao i Bujanec s ustaškom kapom! (Direktiva komisije EU)”, tako je komentirao Igor Peternel, potpredsjednik HHO-a, fotografiju koju je na Facebooku objavila Rada Borić – potpredsjednica Nove ljevice, feministica i komentatorica emisije Peti dan na HRT-u.
Dodajmo da su za prijedlog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i Kluba gradskih zastupnika Neovisni za Hrvatsku o preimenovanju Trga maršala Tita u Trg Republike Hrvatske glasovali su predsjednik Odbora Zlatko Hasanbegović i Tomislav Jonjić (stranka Bruna Esih-Zlatko Hasanbegović: Neovisni za Hrvatsku), Dragica Nikolić (Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti) i Ivan Ćelić (HDZ). /lsdZagreb,

Izvor :

dnevno

Komentari

comments