Mate – Katarina – javnost

Mate - Katarina - javnost
Eto, baš je Mate Rimac, sin Ivana Rimca – tajkuna, pljačkaša, pretvorbenog maga koji je okrao stotine milijuna kuna – postao “uspješan poduzetnik”, veliki inovator i svjetski poznat. Hrvatska javnost u ekstazi, s naglaskom na sotoniziranje svih kojima smeta ta nakaradna činjenica. Da, baš je Katarina Kitarović, kćer Kolinde Grabar Kitarović – prijecijednice Hrvatske na kojoj nam cijeli svijet zavidi, upisala strano sveučilište. Eto, niti jedno drugo dijete, nego baš predsjedničino. Hrvatska javnost u ekstazi, s naglaskom na sotoniziranje svih kojima smeta ta nakaradna činjenica.

Ova dva primjera pokazuju način na koji funkcionira nakaradno hrvatsko društvo i javnost. Ljudi koji razmišljaju znaju o čemu se radi. Nitko drugi nije toliko vrijedan i sposoban kao djeca lopova i nakaradnih političara.

Mi, svi ostali, mi smo osuđeni na rad za 16 kn po satu da platimo zaostale račune za struju, jer ako mama ne plati račun sjedit ćemo u mraku bez neta. Mate i Katarina nisu imali tih problema. Mate Rimac je kao klinac trošio stotine tisuća eura da bi, tamo neki BMW, nabrijao i u njega stavio elektro motor. Domagoj iz Zagreba je vikendima noću konobario da bi bolesnom ocu platio lijek i da im ne isključe struju. Mati je tata dao stotine tisuća eura da se dete igra, a Domagoj je do 6 ujutro čistio stolove i prao pepeljare da mu otac drugi dan može pojesti juhu bez da mu se ruke tresu.

Marina je doma čuvala staru baku, jer je tata na baušteli u Njemačkoj, a mama radi u osiguravateljskoj kući. Stan koji im je pod ovrhom tata pokušava spasiti, a Marina, stara baka koja je nepokretna i mama od Marine pokušavaju preživjeti. I Marina radi kad i gdje stigne da im ne iskopčaju struju i da imaju što za pojesti.

Danas “inteligencija” i javnost pljuju po Domagoju i Marini i veličaju Matu i Katarinu. I ne samo da ih veličaju, sotoniziraju sve koji se usude reći istinu i pisati istinu. Mate i Katarina su rak na tkivu ovog društva, a javnost koja ih štiti i podržava je metastaza na tkivu umiruće zajednice. Hrvatska se raspada ne zbog Mate i Katarine, nego upravo zbog svih onih ništarija koje ih podržavaju, štite i uzdižu na pijedestal “uspješnosti”, dok posljedice djelovanja bandita koji su im roditelji trpimo svi zajedno dok nam se Mate i Katarina podsmjehuju.

I bez obzira koliko vas uvjeravali u uspješnost Mate i Katarine, oni su samo pokazatelji gdje živite i u kakvom društvu živite. Zahvalite im, još će vam dugo trljati na nos Matu i Katarinu dok vam nude 16 kn po satu za čišćenje WC-a, uz napomenu da se ugledate na Matu i Katarinu.

Igor Premužić

82739cookie-checkMate – Katarina – javnost

Komentari

comments

Vidi još:  Gospa od grobinščine opet obećava? "Hrvatska će biti među najprosperitetnijim zemljama svijeta, samo treba vremena"