Mediji pišu kako je HDZ među članovima skupljao potpise da kandidat za mandatara bude Karamarko, ali nije im baš uspjelo

Dok su zastupnici Domoljubne koalicije u Saboru prikupljali potpise za smjenu premijera Tihomira Oreškovića, u stranci je trajalo prikupljanje za još jednu listu, piše 24 sata.

Naime, kako navodi ovaj list, u isto vrijeme prikupljali su se i potpisi podrške Tomislavu Karamarku kao kandidatu za budućeg mandatara. Međutim, ta je inicijativa završila debaklom jer su se na taj papir, čiju kopiju 24 sata ima u posjedu, potpisala samo 34 HDZ-ova zastupnika.

Šutljivi HDZ-ovci

O činjenici da je vrh HDZ-a skupljao popise kako bi kandidat za mandatara postao Karamarko, a ne kasnije odabrani Zdravko Marić, otvoreno je govorio samo Darko Milinović. “Jesam, potpisao sam taj dokument. Ne znam zašto se to tajilo. Ne znam ni zašto se od toga odustalo. Čak nisam ni shvatio da je to tajna. Dao sam glas svom predsjedniku stranke. Što se od tada promijenilo, uistinu ne znam,” rekao je Milinović u kratkom razgovoru za 24 sata.

Većina HDZ-ovaca, a među njima i Gordan Jandroković, nije htio to komentirati. “Ne bih vam ništa imao reći, hvala i doviđenja,” rekao je.

HDZ-ov krivi popis kasnije je prenio HTV

Jedan anoniman HDZ-ovac bio je, u razgovoru za 24 sata, ipak nešto rječitiji. “Predsjednik nas je uvjeravao da ima potporu većine u Saboru. Pokazao nam je svoj popis da uz sebe ima 59 domoljuba kako je pisalo, 6 Bandićevih, 3 ex Mosta, Čačića, 2 od Prgometa i 5 manjinaca te zbrojio da je to 76, a ispod je naveo ‘Glavaš 2’ s upitnikom. Kasnije su taj zbroj prenosili mediji koji očito nisu uočili da je Milivoj Špika dva puta upisan među ‘domoljube’ i ‘Bandića’, pa je ispalo da u Saboru sjedi 152 ljudi,” rekao je.

Vidi još:  Ispovijest agenta: HDZ me angažirao da nađem krticu

Inače, ovaj medij, o kojem govori sugovornik 24 sata, je HTV. Zastupnika previše,  HDZ-u je u večernjim vijestima pribrojio gospodin Petar Vlahov.

Izbjegavanje neugodnih pitanja

24 dalje piše kako se na Klubu pokazalo da je potpora gospodinu Karamarku bitno manja nego je računao. Nakon svega je, nastavlja, telefonsku sjednicu o kandidatu za mandatara “vodila tajnica, kako bi Karamarko izbjegao škakljiva pitanja”.

“Sigurno bi ga pitali zašto je lagao da ima većinu i zašto se odlučilo da Zdravko Marić bude HDZ-ov budući kandidat za mandatara. Potrudio se da to izbjegne.”

A evo koja su to 34 zastupnika podržala Karamarka kao HDZ-ovog kandidata za novog mandatara:

1. Željko Reiner
2. Ivan Šuker
3. Josip Borić
4. Ante Župan
5. Josip Bilaver
6. Tomislav Čuljak
7. Pero Ćorić
8. Ivan Tepeš
9. Željko Fiolić
10. Damir Felar
11. Josip Đakić
12. Miro Totgergeli
13. Ante Sanader
14. Stevo Culej
15. Željko Tušek
16. Josip Križanić
17. Anđelko Stričak
18. Nada Murganić
19. Goran Marić
20. Marijan Kustić
21. Darko Milinović
22. Margareta Mađarić
23. Domagoj Milošević
24. Ljubica Maksimčuk
25. Blaženko Boban
26. Dražen Bošnjaković
27. Gordan Jandroković
28. Petar Škorić
29. Ivan Šipić
30. Pero Ćosić
31. Antun Vidaković
32. Dražen Barišić
33. Jasen Mesić
34. Sanja Putica

Izvor :

Telegram

Komentari

comments