Među migrantima pronađeni teroristi: Jesmo li u opasnosti?

U prva dva mjeseca 2019. godine na području Bihaća i Sarajeva Služba za poslove sa strancima BiH locirala je i smjestila u centar šest migranata iz Afganistana, za koje se vjeruje da je njih pet povezano sa međunarodnim terorizmom. Šesti migrant dovodi se u vezu s krijumčarenjem i organiziranim kriminalom.

Provodi se postupak potvrđivanja identiteta osoba te postupak podrijetla kao i ostalih činjenica koje su neophodne za njihovo udaljavanje sa teritorija Bosne i Hercegovine.

Dobivanjem međunarodne donacije za biometrijsku opremu koju spomenuta služba očekuje do kraja svibnja omogućit će efikasnije otkrivanje osoba koje su dovode u vezu sa terorizmom. Cilj im je zaštititi granice Bosne i Hercegovine, a time i susjednih zemalja.

Znači li ovaj događaj da ni granice Republike Hrvatske nisu sigurne? Tko je krivac za ovakve propuste koji se događaju? Nameće se dalje pitanje, hoda li još terorista slobodno Europom, te ima li među migrantima u Velikoj Kladuši potencijalnih terorista?

Definitivno bi ovo trebalo biti upozorenje hrvatskoj policiji i hrvatskoj vojsci da dodatno zaštitite naše granice, jer bi sigurnost građana Republike Hrvatske trebala biti na prvom mjestu.

Svi se slažemo da treba biti human i pomagati ljudima u nevolji, ali što napraviti ako se pomaganje svede na potpomaganje terorizmu?

Autor:Edwin Nicky Džemidžić

Izvor :

dnevno

Komentari

comments

Vidi još:  Čak 75.000 migranata kreće prema EU, u BiH se očekuju u lipnju