Mesić ne želi iz ureda: Grškovićevu će napustiti isključivo odlukom Ustavnog suda

Izmjenama Zakona o pravima bivših predsjednika Mesić je izgubio pravo na ured, ali on osporava valjanost zakonskih izmjena.

Ustavni sud održao je prvu raspravu o zahtjevu bivšeg predsjednika Stjepana Mesića koji se i dalje koristi uredom u Grškovićevoj ulici u Zagrebu iako je prije četiri mjeseca, izmjenama Zakona o pravima bivših predsjednika izgubio pravo na ured. Ustavnom tužbom Mesić osporava valjanost zakonskih izmjena, a poziv Državnoga ureda za upravljanje državnom imovinom o primopredaji ureda, tvrdi, još nije zaprimio, pišeHRT. 

Je li zakon kojim ga se pokušava iseliti protuustavan, konačnu će odluku donijeti 13 sudaca Ustavnog suda.
“Bivši predsjednik je naveo svoje razloge zašto je protuustavan, a Vlada je dala svoje mišljenje zašto smatra da nije protuustavan. I evo sad Ustavni sud treba donijeti odluku”, objasnio je Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda.

I prije te odluke pravne je korake pokrenuo Državni ured za upravljanje državnom imovinom. Mesiću su prije tjedan dana poslali i službeni zahtjev za primopredaju zgrade u Grškovićevoj.

Mesić tvrdi da dopis još nije zaprimio, ali ističe da mu je mjerodavna isključivo odluka Ustavnog suda.

Ured bivšeg predsjednika godišnje je trošio oko 800 tisuća kuna. Ako ga izgubi, i dalje će mu ostati osobna zaštita na koju ima pravo odlukom MUP-a.

Izvor :

Dnevno.hr

Komentari

comments

Vidi još:  MESIĆ NAPOKON PRIZNAO: Evo što sam tijekom rata radio u tajnosti