Migrant kod Bihaća počeo skidati curicu od 13 godina, otjerali ga drugi migranti

MIGRANTA iz Pakistana sumnjiči se da je kod Bihaća pokušao nasilno skinuti odjeću s 13-godišnje djevojčice. 

U tome su ga spriječili drugi migranti, objavila je bosansko-hercegovačka policija, a prenosi klix.ba.

Prema riječima Snežane Galić, glasnogovornice MUP-a USK, policijski službenici Policijske stanice Bihać, obilaskom obale rijeke Une i obavljajući redovne zadatke, zatekli su šest migranta iz Šri Lanke. Migranti su policijskim službenicima pokazali mjesto gdje se nalazi nepoznata ženska osoba.“Pregledom terena u žbunju je pronađena trinaestogodišnjakinja, nakon čega su svi pozvani u prostorije Policijske stanice Bihać i s njima su razgovor obavili istražitelji. Sa trinaestogodišnjakinjom je obavljen razgovor u prisustvu majke, kao i službenice JU Centra za socijalni rad. Ona je izjavila da joj je nepoznati migrant s područja Pakistana pokušao nasilno skinuti odjeću te da su zatečeni migranti otjerali Pakistanca”, objasnila je Galić.

O događaju je obaviješten tužiteljKantonalnog tužilaštva koji se očitovao da je riječ obilježjima kaznenog djela bludne radnje te naložio daljnje provođenje istrage.

Istražitelji Sektora kriminalističke policije nastavljaju rad na dokumentiraju krivičnog djela te na identifikaciji migranta kojeg se sumnjiči za ovo kazneno dijelo, istaknuli su iz BiH MUP-a.

Izvor :

index

Komentari

comments

Vidi još:  Svi šute o ovome: Šaljite vojsku na granicu s Hrvatskom! Građani bijesne zbog migranata!