MIGRANTSKI VAL TEK JE KRENUO! Ličani u panici: ‘Zaposjeli su crkveno dvorište!’

Iako se o tome i ne piše previše, odnosno gotovo ništa, ilegalni migranti haraju našim područjem. Na gotovo dnevnoj bazi da se pročitati kako se u mnogim ruralnim krajevima može naići na grupu od 20-tak izbjeglica, a jedna takva viđena je i na području Široke Kule pokraj Gospića. Naime, u tamošnjem crkvenom dvorištu razvio se pravi mali izbjeglički kamp, kako javlja portal Vijesti.hr.

Lokalno stanovništvo vrlo je zabrinuto novonastalom situacijom, a ne pomažu im ni svakodnevni pozivi upućeni policiji i snagama reda. Stoka ne ide na ispašu, a ljudi su u velikom strahu. Policija procesuira ukupno 21 mušku osobu u životnoj dobi od 19 do 35 godina.

“Nije ugodno i sama sam tu, zaključavamo se dan i noć i roletne zatvaramo… Ne idem ja sad sama, čekam muža il tu zovnem susjeda jednog imamo i onda kad idem po ovce idem s njim jer bojiš se”, kaže Zrinka Brakus.

“Svako malo njih ima po dvadeset, trideset. Oklen dolaze i što al vjerojatno njih neko dovozi tu jer ne može oni dolazit slučajno i da dolaze baš u Široku Kulu i da se nalaze tu kod crkve i kod škole, to nije slučajno”, dodaje Miloš Brakus.

Zbog sve učestalije pojava migranta u slabo naseljenim ličkim selima, Svetlana se boji sama voditi ovce na ispašu.

“Ne osjećam se sigurnom. Ja sam nosila čak i pojedine neke rekvizite u slučaju ne daj bože da se nešto desi. Jako je neugodna situacija.”

A tek je počelo. Jer dolaze topliji i mnogo duži dani. Migranti bi, ali i ne samo u Lici, mogli biti vrlo česta i ne baš ugodna pojava.

82813cookie-checkMIGRANTSKI VAL TEK JE KRENUO! Ličani u panici: ‘Zaposjeli su crkveno dvorište!’
Izvor :

dnevno

Komentari

comments

Vidi još:  Nova horda imigranata stiže u Hrvatsku!? Ovo je katastrofa!