Milanović: Zamjerio sam se elitama moći, žele me potopiti, a Sauchu ne bih isključio iz stranke

BIVŠI premijer Zoran Milanović komentirao je u intervjuu za N1 Aferu Dnevnice u kojoj je uhićen jedan od njegovih najbližih suradnika Tomislav Saucha

“Baš neugodna situacija. Tomislav je bio moj najbliži suradnik i ne mogu vjerovati da je ovo napravio”, kazao je Milanović.

Kazao je da ga DORH još nije pozvao na ispitivanje, ali da smatra da bi bilo normalno da ga pozovu. Kaže da nema problema s tim.

“Ova priča da je Goldstein s toliko godina bio 160 dana na putovanjima je nevjerojatna. Saucha je meni bio najbliži suradnik, a sada fali 500.000 kuna, netko je taj novac uzeo. I ja sam usmeno davao naloge za službena putovanja. Ako idemo u Bruxelles, ja kažem tko ide sa mnom, ali ja ne znam kakva je točno procedura. To je tako da se zaštiti premijera”, kaže Milanović.

“Pokušavaju me potopiti”

“Potapati me pokušavaju mnogi. Za mene je 50.000 ili 5.000 kuna problem”, dodaje Milanović.

Kaže da za sebe nikada neće reći da je pošten. “Ja sam odgovoran za sve ono što ne valja, a za ono što valja smo zaslužni svi. SDP je stranka reda i zakona i tako smo se ponašali svi. Moto SDP-a nije bio da smo pošteni”.

“Ova priča me već opterećuje. Mi imamo puno neprijatelja, ovaj novac je nestao i za to netko mora odgovarati. SDP je stvorio neprijatelje koji nas žele dotući i sada kada sam ja otišao”, govori Milanović i dodaje da “SDP stoji na putu mnogima”. Dodaje da je ovo prvi put da mu je neugodno. Na upit zar mu nije bilo neugodno za Lovrić Merzel, kaže da je to “bilo daleko od njega” i da “stranka nije imala veze s time”.

Vidi još:  PLENKOVIĆ SE U DUBRAVI OBRUŠIO NA DESNIČARE: Evo kako ih je izjednačio s ljevičarima!

Ponovio je da se “SDP zamjerio elitama moći”. “Bili smo protivnici i bankama koje su mislile da mogu derati građane. Poručujem svojim kolegama da je ovo borba”, kaže Milanović. Dodaje da ne misli da je Afera Dnevnice političko podmetanje. “To je meni blizak čovjek, nije donosio bitne političke odluke, ali bio je tamo cijelo vrijeme. Bilo je tamo ljudi koji su upravljali milijardama, a Saucha je upravljao sitnim novcem”, dodaje.

Komentirajući je li pogriješio kada je postavio Sauchu za predstojnika ureda, kazao je da je u odnosu na druge ljude koji su postavljani na tu poziciju Tomislav Saucha “Kissinger”. “Taj posao nije kreiranje politike, ali je posao za učenje nekih stvari. Nema se tu puno prostora za pogriješiti”.

“Narkomanski odnos”

“Netko je tri godine to radio, i radio je to najintenzivnije zadnjih godinu dana. Ta je osoba morala biti svjesna da će nedjela iz 2015. biti predmetom revizije. Netko je u 2015. navalio tutta forze, zato to izgleda ovisnički”, komentirao je svoju izjavu od petka Milanović.

Na upit zašto misli da je on meta, kaže da je stvar o osveti. “Nikad ne znaš mogu li se ja vratiti”, kaže. Upitan je i bi li isključio Sauchu iz stranke da je još šef SDP-a, kaže da u ovoj fazi još uvijek ne bi. “Bih u fazi kada će stvari biti puno jasnije”, objašnjava Milanović.

Izvor :

Index.hr

Komentari

comments