Milijunski poslovi tvrtke koja je gradila kuću ministra Tolušića!

Tvrtka “Građevinarstvo Horvat” u vlasništvu Tomislava Horvata koja je izgradila kuću ministra poljoprivrede i bivšeg Virovitičko-podravskog župana Tomislava Tolušića od 2014., kada je sklopljen prvi ugovor, do 2019. godine, s Virovitičko-podravskom županijom radila je na spolovima vrijednima 8,67 milijuna kuna, piše u četvrtak Večernji list.

Najviše poslova, u vrijednosti oko 5 milijuna kuna, “Građevinarstvo Horvat” dobilo je 2014. i 2015., kada je Tolušić bio župan. U 2016., kada je Tolušić prvi put postao ministar u Vladi premijera Oreškovića, “Građevinarstvo Horvat” s Virovitičko-podravskom županijom nije sklopilo nijedan građevinski ugovor. Međutim, u biznis se ta tvrtka vratila 2017. i 2018. godine, a ostaje vidjeti hoće li dobivati poslove i u 2019. jer zasad u ovoj godini nema sklopljenih ugovora, navodi Vecernji.hr

“Te podatke poslala nam je Virovitičko-podravska županija jer smo tražili uvid u sve radove koje je izvodila tvrtka koja je gradila obiteljsku kuću ministra Tolušića u Virovitici, odnosno poslali su nam link s podacima o javnoj nabavi od 2010. do 2019., iz kojih su vidljivi svi poslovi ‘Građevinarstva Horvat’”, piše Večernji.

Podsjećaju kako je otkriveno da je Tolušić umjesto 330 kvadrata i još 120 kvadrata zasebnog objekta, u kojem “roštilja”, u imovinsku karticu upisao tek 165 kvadrata stambenog prostora. Istodobno je otkriveno i to da je tvrtka koja je godinama surađivala s Virovitičko-podravskom županijom izgradila Tolušićevu kuću.

Vlasnik tvrtke Tomislav Horvat potvrdio je da je gradio Tolušićevu kuću i rekao da za sve ima uredne račune, no nije ih mogao predočiti.

“Sve poslove sa Županijom dobio sam na natječajima, sve je po pravilima”, tvrdi Horvat, koji je rekao i da Tolušiću nije pogodovao cijenom te da nije dobio nikakve beneficije.

Prema podacima iz Poslovne Hrvatske, “Građevinarstvo Horvat” osnovano je 2010., iako je vlasnik za Večernji rekao da tvrtka posluje od 2004. “Građevinarstvo Horvat” u 2017. ostvarilo je 4,86 milijuna kuna prihoda, a tvrtka je registrirana za gradnju stambenih i nestambenih zgrada. Za Virovitičko-podravsku županiju Horvat je rekonstruirao škole, prenamjenjivao zgradu primarne zdravstvene zaštite, radio energetsku obnovu škola, rekonstruirao krovišta škola…

80765cookie-checkMilijunski poslovi tvrtke koja je gradila kuću ministra Tolušića!
Izvor :

dnevno

Komentari

comments

Vidi još:  Jesu li se zastupnik Đakić i ministar Tolušić omastili lovicom iz Virovitice?