MOST je projekt Milorada Dodika

Jasno je da se bez snažne obavještajne potpore MOST nije mogao dokopati vlasti. Kao idejni tvorac MOST-a prezentira se Ivica Relković. Koji je bio zatočenik srpskog logora! MOST je asocijacija na „mošti svetog Save“

Ivica Relković je fina osoba, solidnog obrazovanja, vjernik katolik, rođen u Davoru. Njegovo prividno držanje po strani ima izvorište u pristojnom kućnom odgoju, ali istodobno ukazuje na osobu koja je upoznala tamnu stranu čovjeka. Zagrepčani su bili šokirani kada je Relković za braniteljskog prosvjeda na Jelačić placu ispričao svoje iskustvo srpskog logora. Za sve ostale logor je bio zla kob, a on se tamo pojavio dragovoljno! Prosvjedno, na svoj rođendan! Mjesec i pol ranije od pada Vukovara. Možete li zamisliti kakve je sve torture prošao? Maltretiranje svih vrsta, izglađivanje, uskraćivanje vode, prljava krcata tamnica poput staje u Stajićevu, nutarnji problemi logoraša u borbi za elementarno preživljavanje, pa ta stalna borba da mladi Ivica ne postane Marica. Prisjetimo se kako se Dražen Budiša u regularnom komunističkom pržunu pokrivao s kartonom, da se na doručku ne pojavi kao Dragica.

Nameće se jedno ozbiljno protuobavještajno pitanje. Je li Ivica Relković samo ponižen, ili je ipak slomljen? I još jedno. Kako to da je Relković otpušten iz logora bez razmjene? Možda je svjedok da su srpski logori bili puno bolji od naše predodžbe o njima? A opet, teško je povjerovati da su Srbi u Srebrenici nabasali na 8 tisuća samoubojica. Bilo kako bilo, iz samog MOST-a stigla je objeda da se Božo Petrov svako malo konzultirao s Ivicom Relkovićem, Miloradom Dodikom i Acom Vučićem, tim redom. Navodno je MOST kreiran u Banja Luci, za potrebe blokade Hrvatske u ovoj jako važnoj godini otcjepljenja Republike Srpske u BiH. Nego, što u takvom MOST-u radi autentični hrvatski branitelj Vlado Marić?

Vidi još:  DODIK SAMO ČEKA PRILIKU? ‘Balkanu ponovo prijeti kaos, nitko ne zna gdje bi ovo moglo stati’

Nitko nije normalan

Jedan moj susjed, pokoj mu bedastoj duši, bio je nešto pliće pameti, a sve je razveselio kada je slavodobitno objavio kako je prevario regrutnu komisiju i uvjerio drugove da je lud. Lako je ludom dokazati da je lud. Čak su i američki domoroci znali poštedjeti uznika bez pameti. Evo ja stigo! – rekao je mladi Relković zaprepaštenom logorskom čuvaru Srboljubu Nožidaru, na svoj 27. roćkas. Hrvatskog provokatora potjerali su što dalje od logorske kapije, ali evo njega natrag. Ako si se zaista zaputio do keve od Hristosa u Međugorju, sretan ti put, budalo katolička! Ivica Relković može poslužiti Srbima kao krunski svjedok da su uznici dragovoljno ulazili u logor, na besplatna tri obroka, nečega. Na kraju su organi šetali slavljenika od psihologa Ratka Mladića do psihijatra Radovana Karadžića, ali su obojica prali ruke. Eto ga tebi! Razapni ga ti! Stvarno je lud! Skoro četiri mjeseca nagovarali su Relkovića da napusti logor i hrani se o svome trošku. Srbi ovih dana rade šprdačinu s Hrvatima, jer zahvaljujući Relkoviću znaju da imaju posla s mazohističkom nacijom. Zamislite da Nijemci danas sude Židovima zbog prekoračenja dopuštene obrane tijekom Drugog svjetskog rata.

Obavještajnu i drugu obradu Relkovića provodio je Srboljubov brat Srbislav, iskusni kontraobavještajac, prirodno i genetski stručnjak za specijalni rat. Zalutali hodočasnik najprije je odbio vratiti se u Hrvatsku kao srpski i srbijanski labradorovac. Krasno su ga fotografirali u svim pozama, ali Ivica nije shvatio bit odnosa. Pale su batine prve, pa druge, pa je Ivica ožednio, a onda zalivan vodom kroz krpu na licu, pa su ga onda prisiljavali da jede „hranu“ kakva se prodaje u hrvatskim marketima, pa onda dolazi takozvani slavonski vodopad, kada se najgora stoka ispišava na žednu žrtvu, pa tek onda slijedi ono najgore, vjerska i nacionalna konverzija – žrtva sebe mora uvjeriti da je Srbin, što je u startu poremećeno, a na svoj način prirodno jer su Srbi uvijek žrtve. Draža, Nemanja, Rastko, Lazar, Crni Đorđe, Beli Sloba, Vukovi i Vučići. Možemo zaključiti da je Jovan Relković bio posve nova osoba. Uredno je jeo zdravu hranu, usred Bosne pio je čačansku prepečenicu, i duboko u svojoj duši osjećao taj kolektivni dug prema srpstvu i srpskom pravoslavlju. I još se čudimo kako je Dražen Budiša mogao koalirati s Jovicom Račanom, a ono je batine pobrao davne 1971. Hrvat bačen u srbijansku i/ili jugoslavensku tamnicu, umirao je u istoj, ili je izlazio kao srpski ili jugoslavenski doušnik. Nagradno pitanje: je li Franjo Tuđman bio oznaš iz 1945. ili je postao udbaš tek u Lepoglavi?

Vidi još:  KRAJ ZA DODIKA Nakon sankcija SAD, slijedi strašna kazna koje se najviše i boji

MOST je montiran

Stiže nam završna faza srpske agresije na hrvatske zemlje. Otcjepljenje takozvane Republike Srpske, zahtjev da se hrvatske krajine pripoje zapadnoj Srbiji, izlazak na Jadran kod Karlobaga, kao kompenzacija za Neum, i tome slično. Milorad Dodik sve to može provesti ako RH ostane u blokadi, poput ovakve pat pozicije, kakvu je donio MOST. Kako se priča, Dodik je preko jugoslavenske suradničke mreže u Dalmaciji doveo labradorovce na pozicije gradonačelnika, a onda je time bilo riješeno financiranje ovakvog MOST-a. Dodik je racionalan – svoje ciljeve u RH dostiže jeftino, o trošku RH. Psihijatar Božo Petrov je nekakav prirodan nadomjestak za psihijatra Jovana Raškovića. A svaki psihijatar ima dojam da je njegov narod lud. Znate, psihijatri uglavnom komuniciraju s poremećenim osobama, pa se Petrov osjeća doma u društvu hrvatskih političara. Nitko normalan ne ulazi kod psihijatra, niti u njegovu ordinaciju, niti u njegovu stranku. A da bi narod plesao kako vlast svira, potrebito je posijati strah. Nije Beograd svojevoljno uveo regionalnu jurisdikciju, nego je takva naručena od Zagreba. Srbija je u logorima istraživala vukovarske branitelje po narudžbi tadašnje vrhuške RH. Za svakog hrvatskog branitelja uveden je reket: tko se pobuni, završit će na srbijanskoj tjeralici.

Kratka vladavina mostovaca razotkrila je tu agenturu. Najavljene su silne reforme, na svim razinama, a kada su mostovci preuzeli funkcije, strogo su pazili da se u RH održi sustav RS. Vodili su tešku bitku za svakog dužnosnika SDP-a, kao da su svi Dodikova rodbina. Jedan red partijaša, pa jedan sloj udbaša, pa onda se mostovci nalijepe na obje labradorske nakupine, kao nekakva banjalučka krema. Petrov govori kao da se školovao u Banja Luci. Zanosi banjalučki! Pa onda svi ti konvertiti, koji su prošli kroz sve stranke, kako se koja uspinjala na vlast ili ulazila u vladajuću koaliciju. Petrov je podigao naciju protiv HDZ-a i na kraju prirodno koalirao s tom udbaškom strankom, a ovaj put ga reformirani HDZ ne zanima (!) nego priprema koaliciju sa rereformiranim SDP-om. Nakon odlaska Ivana Lovrinovića i Jure Martinovića iz MOST-a, imamo i reformirani reformski MOST. SDP želi da se MOST repozicionira desno, kao konkurencija HDZ-u i HSP-u, pa uskoro možemo očekivati da se Petrov konačno očituje protiv srpske i/ili srbijanske agresije. Možda doživimo da se Petrov i Relković za potrebe RS-a očituju i protiv RS-a?

Vidi još:  DODIK SAMO ČEKA PRILIKU? ‘Balkanu ponovo prijeti kaos, nitko ne zna gdje bi ovo moglo stati’

Izvor :

Dnevno.hr

Komentari

comments