Mostovci danas nikako da suvislo objasne što je stranka, a što su nezavisne liste

IZBORNI sabor Mosta Nezavisnih lista na kojem će se izabrati predsjednik, dva potpredsjednika, politički tajnik, devet članova Glavnog odbora i pet članova Nadzornog odbora. Nacionalno vijeće Mosta postojat će i dalje kao tijelo, ali će biti sastavljeno samo od nezavisnih članova. Oni će pak izabrati svoje članove u Izvršni odbor u kojem će sjediti i članovi predsjedništva Mosta.

Nisu klasični

“Mi jesmo stranka, ali ostajemo nacionalna platforma nezavisnih lista”, pokušao je danas objasniti zastupnik MOST-a Nikola Grmoja. Naime, novinare je danas najviše zanimalo koja je uloga Nacionalnog vijeća MOST-a u odnosu na to da će Most kao stranka danas izabrati šefa stranke i predsjedništvo.

“Mi nismo klasična politička struktura. Na nivou stranke donosit ćemo odluke, no Most je i dalje dio nacionalne platforme koja potiče razvoj i suradnju s nezavisnim listama i kandidatima”, pokušao je objasniti Grmoja dodajući da namjerno nisu išli na jačanje i širenje stranke na štetu lista koje surađuju s Mostom. Grmoja je dao primjer Dubrovnika gdje su dobili ponudu za otvaranje podružnice, no s obzirom na dobru suradnju s Nezavisnom listom Srđ je grad od toga su odustali.

Jačamo stranku ali potičemo nezavisne

“Što se tiče stranke odluke donosi predsjednik, predsjedništvo stranke i ostala tijela, a što se tiče platforme, odnosno ukupno onoga što Most jest na nivou Hrvatske sastoji se i od političke stranke i od nezavisnih koje želimo okupljati. To znači da ne želimo jačati stranačku organizaciju, da nismo klasična politička struktura nego želimo što više ljudi uključiti u donošenje odluka i u lokalnim sredinama, gradovima, općinama i županijama poticati nezavisne da donose promjene kao što smo ih mi donijeli u svojim lokalnim sredinama”, objašnjava Grmoja dodajući da nitko od stranačkih šefova neće biti na skupštini Mosta.

“Mi nismo išli na druge skupštine pa nismo ni zvali da drugi dođu kod nas. I tako pokazujemo da samo drugačiji”, naglasio je Grmoja.

Ines Strenja Linić koja se kandidirala za potpredsjednicu rekla je novinarima da će stranačko tijelo Mosta, odnosno Glavni odbor te stranke, donositi odluke u suglasnosti s Nacionalnim odborom.

Jedina žena

“Jedina žena sam za sada ja. Ja bih voljela da je još neka kao kandidat za potpredsjednicu, mislim da žene moraju biti u najvišim tijelima stranke”, kaže Strenja Linić. Na novinarski upit do kad je kandidatura moguća, Strenja Linić odgovara: “Do nakon što se otvore izbori, a to je nakon izglasavanja Statuta i onda ćemo imati jednu pauzu nakon koje se mogu dati kandidature”.

Podsjetimo kako se u Mostu provode izbori, a Božo Petrov ipak je dobio protukandidata. Radi se o Robertu Postaju, članu Mosta iz Zagreba, a čini se da je to za sada jedini protukandidat. Inače, Postaj je konzultant i fizičar, prema vlastitoj biografiji direktor je tvrtke Zaslon koja se bavi projektantskim uslugama. Rođen je u Hamburgu.

Izvor :

Index.hr

Komentari

comments