Mrsić s pravom opleo po HDZ-u i poručio: ‘Mi smo spremni za izbore, ova Vlada nije ni postojala’

Mrsić nije želio odgovoriti što će biti tema kampanje i hoće li se promijeniti retorika SDP-a ukoliko na čelo HDZ-a dođe Andrej PLenković.

Gost Novog dana na N1 bio je SDP-ov saborski zastupnik i bivši ministar rada Mirando Mrsić koji je komentirao aktualnu političku situaciju i izbore u rujnu.

“Mi smo spremni. Ova Vlada koja je bila šest mjeseci, a de facto nije ni postojala, nije napravila ništa. SDP je spreman na tragu onoga što smo pokazali voditi kampanju. Zemlju smo izvukli iz recesije, ekonomija nam napreduje i to treba nastaviti. Što se nas tiče kampanja može početi”, smatra Mrsić.

Na pitanje hoće li Hrvatska raste biti ponovno jedinstvena, Mrsić je kazao da im je cilj okupiti sve one koji žele da Hrvatska ide naprijed i da se stvari promijene. “Mislim da će koalicija ostati ista i vjerojatno se proširiti. IDS će opet ići samostalno, ali je de facto dio koalicije Hrvatska raste”, istaknuo je i dodao da razgovaraju i s HSS-om i još nekim strankama.

Mrsić nije želio odgovoriti što će biti tema kampanje i hoće li se promijeniti retorika SDP-a ukoliko na čelo HDZ-a dođe Andrej PLenković.

Osvrnuo se i na privremeno ukidanje stručnog osposobljavanja i kazao: “Mjera je praktički obustavljena. Mi smo na raspravi Sabora o proračunu govorili da za tu stavku 210 milijuna kuna nije dovoljno i da će nedostajati sredstava što se i dogodilo. Upozoravali smo da su naši kriteriji puno širi od Europskog socijalnog fonda i da će to donijeti do toga da mladi neće moći pristupiti mjeri. Upozoravali smo na to, nije nas se slušalo i pokazalo se vrlo jasno da nema novaca. Mjera će se suziti na jedan uski krug što znači potpuno obustavljanje u budućnosti.”

Vidi još:  Krnji i ranjeni SDP priprema se za euroizbore: Nitko ne spominje pobjedu, nema euforije

Za Ministarstvo rada smatra da je kaotično. “Umjesto da se mjere nastave i unaprijede, ide se tome da se ukidaju, da se smanjuju sredstva. Bilo je dosta lutanja. Pitanje je kako će se poštivati kolektivni ugovor oko božićnica i regresa jer je još ministar Marić najavio da tog novca nema. Radi se o nepoznavanju resora, općem kaosu, socijalni dijalog uopće nije postojao… To je resor koji je zahtjevan i tiče se skoro svih građana”, smatra Mrsić.

Na pitanje što će SDP ako bude morao sa Živim zidom ili Mostom u koaliciju, bivši ministar rada je izjavio: “Pričekajmo rezultate izbora. Oni će pokazati mišljenje građana. Priča se da će biti status quo, ja mislim da neće, da će stvari biti drugačije. S rezultatima izbora ćemo vidjeti. SDP i koalicija sigurno će biti pobjednici izbora i moći sastaviti vladu.”

Izvor :

Dnevno.hr

Komentari

comments