Na što je ova Slavonija spala! Hoće li itko reagirati?

Dobro, hoće li netko više reagirati na namještanja poslova po Osijeku, zapitao se to Slavonac koji se obratio našemu portalu tvrdeći kako je svima u njegovome kraju mučno gledati ono što se oko njih događa. Pritom je poseban naglasak stavio na nedavno raspisani natječaj za posao u osječkom ogranku Hrvatskog operatora prijenosnog sustava (HOPS).

Naime, testiranja za posao u ovoj tvrtki, prema riječima nezadovoljnog Slavonca odvila su se početkom siječnja, a ovih dana obavljaju se i razgovori za posao, a ono što je sporno u cijeloj priči jest to da je nećak osječko-baranjskog župana HDZ-ova Ivana Anušića, također Ivan Anušić navodno dobio posao ”iste sekunde kada je natječaj raspisan”.

Prema navodima našega sugovornika, mladić je obožavatelj i član lokalnog ogranka HDZ-a, dok je sami župan ujedno i nekadašnji načelnik Općine Antunovac, od kuda dolazi i direktor HOPS-a Osijek Mario Popović.

”Zajedno su nekada kao pravi sumještani bili na istim listama za lokalne izbore, došlo vrijeme da se i nećak negdje uhljebi. Na što je ova Slavonija spala”, poručuje nezadovoljni Slavonac, no čini se kako prozvani akteri ove potencijalne priče o nepotizmu imaju posve drugu verziju cijele situacije. Direktor Popić u odgovoru na upit našega portala potvrđuje da se doista Ivan Anušić prijavio na natječaj za posao u HOPS-u.

”Isti posao nije dobio jer je u tijeku drugi krug odabira kandidata. Nije bilo moga posredovanja između župana Ivana Anušića i povjerenstva za odabir kandidata”, tvrdi direktor, dodajući da je s obzirom na poziciju koju obnaša upoznat s rand listama kandidata koji su se prijavili na natječaj, pa je samim time upoznat i s apliciranjem Anušića juniora. Ujedno, napominje kako nije točno da je sa županom povezan preko HDZ-ovih lista, jer kako naglašava nije politički aktivan. I iz županova ureda potvrdili su kako se Ivan Anušić javio na objavljeni oglas za posao u HOPS-u.

”Nakon što smo zaprimili Vaš upit, župan je kontaktirao svog nećaka koji ga je obavijestio da je do sada bio pozvan na pismeno testiranje i da o daljnjim rezultatima natječaja nema spoznaje. Sukladno tome informacija da je njegov nećak Ivan Anušić posao u HOPS-u već dobio – ne stoji. Gospodin Mario Popić živi u Općini Antunovac kao i župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić (u kojoj živi oko 3500 stanovnika), a nikada nisu zajednički politički istupali niti su bili na istoj izbornoj listi”, poručuju iz Anušićeva ureda.

A našem se portalu obratio i sami župan Ivan Anušić.

”Moj nećak, Ivan Anušić trenutno je zaposlen u jednoj privatnoj tvrtki, a ako se i javlja na raspisane natječaje za druge poslove, smatram da je to njegovo pravo i da u tome treba imati i određenu dozu zaštite privatnosti. Osobno nisam bio upoznat s njegovim odlaskom na testiranje u HOPS sve do Vašeg upita”, kaže župan napominjući da je njegov nećak ekonomist po struci. Riječ je o visokoobrazovanom i perspektivnom dečku na koga on kao stric može biti ponosan. Osim toga, župan Anušić izrazio je žaljenje zbog toga što se njegova nećaka već sada dovodi u vezu s njime osobno te mu se to stavlja na teret kao otegotna okolnost već na početku karijere. I mladi Anušić također je iznio svoju verziju priče za naš portal. ”Istina je da sam prošao pismeno testiranje za navedeni posao u HOPS-u, ali me još uvijek nitko iz te tvrtke nije kontaktirao i obavijestio o konačnom rezultatu natječaja”, tvrdi prozvani mladić potvrđujući rodbinske veze sa stricem Anušićem, no istodobno negirajući bilo kakav oblik pogodovanja prilikom apliciranja za spomenuti posao.

Autor:Iva Međugorac
Izvor :

dnevno

Komentari

comments

Vidi još:  Nijedan kao ti, moj dobri grade na Dravi!