NAGLI PREOKRET: MAMIĆ IPAK OSTAJE U PRITVORU!

Bivši čelnik Dinama, Zdravko Mamić, uhićen je u četvrtak Bosni i Hercegovini nakon što je za njim raspisana međunarodna tjeralica. BiH vlasti morale su ga uhititi kako bi provjerile njegove dokumente, odnosno ima li zaista bosanskohercegovačko državljanstvo.

Ipak, Dinamov savjetnik Zdravko Mamić bit će zadržan u pritvoru Suda BiH tijekom noći gdje će se u petak održati ročište po zahtjevu Hrvatske za njegovim izručenjem.

“Bila je varijanta da se danas održi ročište, ali će ipak biti sutra”, rekao je za Hinu Mamićev odvjetnik Zdravko Rajić. Pojasnio je kako je njegov klijent dovezen u prostorije državne policijske agencije SIPA-e, čiji su ga pripadnici tijekom dana lišili slobode, nakon čega će biti prebačen u Sud BiH i zadržan do održavanja ročišta.

Prema ranijim najavama sam Mamić, ali i njegov bosanskohercegovački odvjetnik Rajić najavili su da će se usprotiviti njegovu izručenju koje je od BiH zatražila Republika Hrvatska temeljem sporazuma o međunarodnoj pravnoj pomoći u kaznenim stvarima.

Prema proceduri, za Mamića će Sud BiH utvrditi posjeduje li bosanskohercegovačko državljanstvo, te će se on izjasniti protivi li se izručenju Hrvatskoj. Dinamov savjetnik Zdravko Mamić je prošloga tjedna nepravomoćno osuđen na 6,5 godina zatvora zajedno s još tri osobe s objašnjenjem da je oštetio Dinamo i proračun Hrvatske. On je dan prije izricanja presude prešao u BiH, čije državljanstvo posjeduje.

Nakon uhićenja oglasio se Mamić za portal Klix.ba.

“Idem na sud. Ljudi, koji su me došli privesti, lijepo su se predstavili i sve je proteklo u redu. Rekao sam im da sam ih očekivao. To zna cijela nacija, moraju me identificirati jer je raspisana potjernica”, rekao je Mamić.

Osim toga, on je izjavio kako će Sudu kazati da je protiv izručenja Republici Hrvatskoj, koja je i raspisala tjeralicu.

“Izjasnit ću se na sudu, reći tko sam, što sam i gdje sam. To je to, vraćam se nazad”, zaključio je Zdravko Mamić.

Izvor :

dnevno

Komentari

comments