NAJOPASNIJI BAJKERI EUROPE: Braći iz BiH sada su oduzeti luksuzni auti, a pripadaju grupi koja je strah i trepet Starog kontinenta

Sigurnosne službe BiH, Austrije i Njemačke, sumnjiče članove grupe za prostituciju

Vođe bajkerske organizacije United Tribuns, Nermin Armin Ćulum ostali su bez tri skupocjena automobila. Naime, ovoj banjalučkoj braći policija je privremeno oduzela Ferrari i dva Lamborghinija. Kako javlja srpski Blic, oni su privedeni privedeni zbog sumnje da su bili u kontaktu s ubojicama biznismena Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića, ali su poslije 24 sata pušteni iz pritvora. Blic saznaje da su braća u kontaktu s jednim beogradskim reperom koji u njihovo ime rukovodi njihovim kafićem na Vračaru.

“Reper s kojim su na vezi drži kafić na Vračaru, a navodno su braća iz Banjaluke dala novac za taj poslovni pothvat. Momak koji rukovodi kafićem je inače poznat široj javnosti, bavi se glazbom. Od pjevanja ili repanja, međutim, nije mogao zaraditi dovoljno novca ni za kafić ni za svoj način života, prvenstveno za putovanja na egzotične destinacije”, rekao je sugovornik Blica, inače blizak sigurnosnim službama.

Banjalučki bajkeri proglašeni su opasnima

Navodno se u spomenutom kafiću okuplja ekipa žestokih momaka iz Bosne i Hercegovine. Blicov izvor navodi da se ondje dolaze družiti, sklapati ne baš legalne poslove, a osim kafića, okupljaju se i u jednom banjalučkom hotelu. Kako tvrdi izvor, hotel je omiljeno mjesto beogradskih starleta.

Naime, bajkarsku organizaciju United Tribuns, osnovanu 2004. godine, njemačka tajna služba proglasila je državnom opasnošću. U Europi su svojedobno proglašeni za treću najveću opasnost za sigurnost. Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) 2014. godine pretresla je kuću Armina Ćuluma, zvanog Boki, u Sanskom Mostu u okviru međunarodne policijske akcije “Ezel”, na kojoj je radilo 900 policajaca na području BiH, Austrije i Njemačke.

Sigurnosne službe ove tri zemlje, članove grupe sumnjičile su ih da su birali siromašne djevojke mlađe od 21 godine te započinjali s njima vezu. Djevojkama su obećavali brak i život u inozemstvu, a kada bi se one zaljubile u njih, praveći se da ih izvlače iz financijskih problema, mladići bi ih gurnuli u prostituciju.

Izvor :

net

Komentari

comments