NAJOZBILJNIJE UPOZORENJE POZNATOG ASTROFIZIČARA Stephen Hawking: Budite vrlo oprezni ako vam se jave vanzemaljci

Stephen Hawking upozorio je čovječanstvo da se čuva eventualnih kontakata s izvanzemaljskim civilizacijama.


Astrofizičar kaže kako bi inteligentni vanzemaljci mogli istraživati plodne planete, osvajati ih i kolonizirati. U dokumentarnoj seriji ‘Stephen Hawking’s Favourite Places’, koja se počela prikazivati prošle jeseni, najpoznatiji svjetski znanstvenik ističe kako čovječanstvo treba biti vrlo oprezno ili nas čeka istrebljenje.  

Kao primjer je naveo Gliese 832c, planet udaljen 16 svjetlosnih godina od Sunčeva sustava, kojeg znanstvenici smatraju potencijalno naseljivim. „Jednog dana mogli bismo primiti signal s takvog planeta, ali trebamo biti vrlo oprezni oko odgovora. Naš susret s naprednom civilizacijom mogao bi biti nalik susretu američkih Indijanaca s Kolumbom. To nije ispalo baš dobro za njih“, rekao je Hawking.


Znanstvenik upozorava da inteligentni vanzemaljci, ako postoje, ne moraju biti prijateljski nastrojeni, kao što ljudi često zamišljaju. Upravo suprotno, vjerojatnije je da lutaju svemirom nakon što su potrošili prirodne resurse svog planeta.

„Takve napredne vrste su mogle postati nomadi koji će pokušati osvojiti i kolonizirati svaki planet do kojeg dođu. U interesu im je da iskoriste svaki novi planet kako bi dobili materijale za gradnju novih svemirskih brodova i mogli ići dalje. Tko zna gdje im je granica?“, kaže Hawking.
Stephen Hawking je nedavno objavio kako se ljudska vrsta mora što prije osposobiti za naseljavanje drugih planeta jer smo Zemlju toliko zagadili da ćemo na njoj moći živjeti još samo 50 godina.

Vidi još:  Zemljin sjeverni pol kreće se velikom brzinom prema Sibiru – NITKO NE ZNA ŠTO ĆE SE DOGODITI

Izvor :

100posto

Komentari

comments