NAJTRAŽENIJI ČOVJEK U BIH: Sumnja se da je svirepo likvidirao policajca, mještani ne izlaze iz straha, a internetom kruži snimka koju je objavio

‘Nema spavanja ni godišnjih odmora’ dok ne uhite Edina Gačića, poručuju iz policije

Edin Gačić trenutno je najtraženiji čovjek u BiH. Prije šest dana u naselju Podorašac kod Konjica brutalno je ubio Sauda Sultanića, a od tada je u bijegu.

U subotu navečer u mjestu Suhodol ubijen je pripadnik bosanske policije, a sumnja se na Gačića. Za njim traga velik broj svih policijskih agencija iz BiH.

Policajac Mahir Begić (48) pronađen je ustrijeljen u subotu navečer kod sela Sudohol u okolici Tračina, tridesetak kilometara južno od Sarajeva prema Mostaru. On je čuvao poligon za obuku policajaca a mrtvog ga je pronašao kolega koji ga je došao zamijeniti na stražarskoj smjeni.

U međuvremenu, bosanskohercegovački mediji su aktualizirali snimku koju je Gačić objavio na YouTubeu u ožujku prošle godine. Na njemu se nalazi sa starijom ženom za koju kaže da je upravo zbog nje preživio nakon što je izašao iz zatvora.

Pretražuje se šuma, nadlijeće helikopter…

U videu između ostalog kaže i kako ga za dva mjeseca neće biti.

Na području Suhodola patroliraju brojne policijske snage, javlja reporter Avaza sa lica mjesta. Pretražuje se obližnja šuma i napušteni objekti, a lokaciju nadlijeće i helikopter. U potragu su uključeni i psi tragači.

Mještani s kojima su razgovarali reporteri Avaza kažu kako su u strahu te kako cijelu noć nisu oka sklopili. Ipak, sigurniji su kada je tu policija.

‘Imate čovjeka koji je lud i koji je na slobodi’

U naselju Suhodol vladaju šok i nevjerica. Samo se pojedini mogu vidjeti na vratima kuće, gdje se kratko zadržavaju, a potom se vraćaju u svoje domove.  Novinari Avaza navode kako u blizini mjesta zločina nisu sreli nikog od mještana, a policija patrolira i glavnom prometnicom u Suhodolu.

Nakon izvanredne sjednice vlade Sarajevske županije njezin predsjednik Edin Forto kazao je kako su angažirane sve raspoložive snage u županiji a zatražena su pojačanja iz drugih policijskih agencija kako bi se što prije lociralo i uhitilo Edina Gačića za kojega se sumnja da je počinio taj zločin.

Uvedena je neka vrsta izvanrednog stanja u policiji i ukinute su redovite policije smjene, pojasnio je županijski premijer, dodajući da za policajce “nema ni spavanja ni godišnjih odmora” dok se ne pronađe i ne uhiti Gačića. “Imate čovjeka koji je lud i koji je na slobodi”, kazao je Forto novinarima. Potvrdio je i kako su dodatne mjere sigurnosti uvedene u samom Sarajevu pri čemu je posebna pozornost posvećena zaštiti škola i vrtića no nije pojasnio zbog čega su upravo takvi objekti pod posebnom zaštitom.

Gačić je 1998. ubio suborca Ismeta Gunića, a četiri godine kasnije i svoju majku.

Izvor :

net

Komentari

comments

Vidi još:  Evropska unija uvodi „vize“ za građane BiH, pasoš više neće biti dovoljan?!?