NAJZDRAVIJA BILJKA NA SVIJETU UBIJA ĆELIJE RAKA: Zaustavlja proljev, usporava starenje, stimulira rad jetre…

Aronija efikasno pročišćava ljudski organizam od štetnih tvari i teških metala i zato je korisna preventiva protiv malignih oboljenja.

aronija1

Mnoge studije su pokazale da aronija ima i antikancerogeno djelovanje, jer u velikom postotku “ubija” maligne ćelije tumora mozga, pluća, dojke, debelog crijeva i jetre.

Kao izuzetan antioksidans, aronija sprječava stvaranje slobodnih radikala i “napad” na zdrave ćelije u tijelu i krvnoj plazmi, usporavajući time proces starenja organizma i sprječavajući razvoj kroničnih bolesti. Potiče iz Sjeverne Amerike, odakle je došla u Europu.

aronija-1

Sjevernoamerički domoroci koristili su aroniju kao hranu i lijek. S obzirom na to da je ona eliminator teških metala iz ljudskog organizma, mnogi je smatraju i lijekom protiv popularnih “chemtrailsa” ali i teških metala koji se unose injekekcijom u organizam.

aronija3

Prema ORAC i TEAC standardima, aronija ima najveće antioksidativno djelovanje od svih bobičastih i orašastih voćki.

Bogata je antioksidansima, flavonoidima, mineralima u tragovima, folnom kiselinom i vitaminima B, C i E. Zbog visokog udjela antioksidanata i vitamina C i E, aronija djeluje antivirusno, antibakterijski i antiupalno.

aronija4

Aronija je bogata antioksidantom antocijanom koji jača imunitet, smanjuje rizik od raka i usporava starenje

.Aronija blagotvorno djeluje na rad želuca. Stimulira rad štitne žlijezde, pa se posebno preporučuje osobama s hipotireozom. Aronija sprječava nastanak kardiovaskularnih bolesti. Ovo voće snižava visoki pritisak i kolesterol i potiče proizvodnju dobrog kolesterola. Aronija stimulira rad jetre, pomaže kod žučnih kamenaca i upala žučnog mehura. Blagotvorno djeluje i na naš probavni sistem – smiruje grčeve i bolove u crijevima, smanjuje upalu sluzokože crijeva i zaustavlja proljev.

aronija2

Ovo voće možemo pronaći u mnogim proizvodima za mršavljenje, jer pomaže u održavanju idealne tjelesne težine.

Aronija efikasan lijek protiv debljine, tumora ili radioaktivnog zračenja. Prije početka bilo kakve terapije, konzultirajte se sa vašim lječnikom ili farmaceutom.

Vidi još:  Kako se zaštititi od sveprisutnog elektromagnetskog zračenja

aronija

Izvor: novi.ba

Komentari

comments