Nakon rada u Plodinama pobjegao u Njemačku: ‘Ako te vide da stojiš…’

Nakon što je naš portal objavio ispovijest sezonskog radnika, koji je bio zaposlenik trgovačkog lanca Plodine, na adresu našeg portala stigao je ”nastavak priče”, jer još jedan bivši djelatnik koji danas živi u Njemačkoj odlučio nam je prepričati svoje iskustvo. Kako kaže, u godinu dana u trgovini u kojoj je on radio promijenili su cijelu ekipu zaposlenika.

”Ako te vide da stojiš šef te istoga trenutka poziva na razgovor, na kojem dobivaš opomenu”, žali se naš sugovornik koji nam je prepričao i iskustvo njegove kolegice samohrane majke. Kako navodi, obećali su joj da će neprestano raditi prve smjene, međutim, nisu joj rekli do ”kada će to stalno biti” pa je nerijetko znala ostajati i satima iza radnog vremena.

Tu međutim, priči s Plodinama nije kraj.

”Mesar nakon što ljudima podijeli meso, nema vremena niti za oprati se kako spada, već s krvavom pregačom puni police, kako ne bi bilo vremena za prazan hod”, nastavlja naš sugovornik te dodaje kako je problem imao i s plaćom. Premda su mu na razgovoru za posao obećali plaću u iznosu od 5000 kuna, svakog mjeseca našli bi razlog da se taj iznos ‘sreže’. No, ono što ga najviše žalosti jest što njegov slučaj sasvim sigurno nije jedini, ali napominje i kako mnogo toga ovisi o voditeljima poslovnica, uz opasku da to nije niti bi trebao biti problem djelatnika preko čijih se leđa prelama sva nepravda i neorganiziranost.

Izvor :

dnevno

Komentari

comments