NAMJERNO SAKRILI ISPOD 30 TONA KAMENA: Tajna MISTERIOZNOG sarkofaga zapanjila svijet!

Više od 2.000 godina star sarkofaga otkriven je u Aleksandriji, no ono što se nalazi unutar je još uvijek nepoznato, piše History.

To je sarkofag od crnog granita najveći nađen u Aleksandriji, oko 2.7 metara visine i 1.5 metara širine, koji datira iz razdoblja Ptolemaika, navodi se u priopćenju iz Egipatskog Vrhovnog vijeća za antikvitete.

Dr. Ayman Ashmawy, šef staroegipatskog sektora za antikvitete, kaže da je sarkofag, pronađen pokopan više od 16 metara pod zemljom, nikada nije bio otvoren otkako je prvi put zapečaćen, zaključujući prema sloju žbuke između poklopca i tijela sarkofag koji je ostao netaknut, navodi se u priopćenju. Također je iskopana izrezbarena glava od alabastera, koja vjerojatno prikazuje  vlasnika grobnice.

Screenshot – Youtube

Relikvija je pronađena tijekom nove izgradnje u gradu. Egipatski zakon zahtijeva vlasnike imovine iskopavanje perimetra prije nego što poduzmu neki građevinski pothvat.

Prema Smithsonianu, značajni arheološki nalazi u Aleksandriji su oskudni, jer je veliki grad (5 milijuna stanovnika) izgrađen preko antičkih ruševina starima tisućljećima. Međutim, nedavni iskopi donijeli su na vidjelo nekoliko važnih otkrića. Godine 2004. arheolozi su otkrili dugo izgubljeno mjesto Sveučilišta u Aleksandriji, središte drevnog učenja i kulture, koje je među ostalima bila ‘alma mater’ grčkih matematičara Arhimeda i Euklida. 1994. godine u Aleksandrijskoj luci otkriveni su potopljeni ostaci poznatog svjetionika Pharosa, prvog poznatog svjetionika i jednog od sedam čuda antičkog svijeta.

Ostali egipatski nalazi iz 2018. godine uključuju 4,400 godina staru grobnicu otkrivenu u veljači kod Kaira blizu piramida u Gizi, Velika nekropola također je otkrivena u veljači u Minyi u dolini Nila, a rijetka mramorna glava rimskog cara Marcus Aureliusa pronašli su arheolozi u travnju u Aswanu.

Međutim, kome pripada grobnica? I koji artefakti su skriveni unutra? Moguće je da će vijeće za antikvitete koristiti skenove ili rendgenske zrake kako bi vidjela što je unutra bez oštećenja rijetkog, neotvorenog sarkofaga.

Vidi još:  Znanstvenici s Oxforda žele klonirati Isusa Krista

Izvor :

dnevno

Komentari

comments