NAPOKON MU JE NETKO REKAO: VUČIĆU STIGLO JEZIVO UPOZORENJE!

Činjenica da velike sile ne priznaju, odnosno nemaju namjeru uvažiti Rezuluciju 1244, za nas samo znači da mi imamo vrlo male mogućnosti da nešto učinimo, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prije nekoliko dana.

Vučić je to rekao na pitanje novinara može li Srbija, nakon učestalih napada na Srbe i špekulacija prištinskih medija o raspoređivanju snaga sigurnosti na administrativnoj liniji, da na Kosovo “uvede” tisuću pripadnika svojih snaga sigurnosti, kako to predviđa rezolucija UN.

vucic12

“To nije pravo i to nije pravično, ali mi se borimo u skladu s vrlo malim mogućnostima i unutar veoma uskog manevarskog prostora i naše je da se borimo”, rekao je Vučić.

Kako je pojasnio, on je osobno povodom ideje o povratku tisuću vojnika upozoren da će, ako to pokušaju, doći u sukob s najvećom vojnom silom na svijetu.

“Ako pokušate da ući sa svojom vojskom i svojom policijom na Kosovo, NATO će to  tretirati kao neprijateljski akt”, prenio je predsjednik Srbije upozorenje koje je dobio.

dpqk9llahr0cdovl29jzg4uzxuvaw1hz2vzl3b1bhnjbxmvww1rn01eqv8vy2e0yzrkzddhzmmyzgnkndkzymu5yjm2mja2nmy2nzguanbnkzmczqjcaighmae

 

ic-k9lmahr0cdovl29jzg4uzxuvaw1hz2vzl3b1bhnjbxmvtudnn01eqv8vymi5ngnjy2qwotcyymm0zmnhmgvlnja5mtrmyjnizmuuanblz5gtas0cqgcbotab

 

vucic9

 

marko-djuric-hapsenje-pristina-n1

 

haradinaj

 

haradinaj

 

vucic10vucic7

“ODLAZAK EULEKSA – LOGIČNO”

Odgovarajući na pitanja novinara rekao je i da nije sasvim točno da Euleks odlazi sa KiM, jer će predstavnici te misije biti tamo, ali je ponovio da je strašna greška učinjena kada je ta misija uopće došla, umjesto da sve ostane pod okriljem UN.

13383592289749-euleks

 

Nadali smo se, kaže, da će ta misija svoj posao da obavlja profesionalno, a suglasio se sa ocjenama da njeno djelovanje nije bilo na najvišem nivou.

Ono što ga brine je što Srbi ne uživaju zaštitu i trpe napade.

435005-eulex-f

 

vucic

 

Kako kaže, insistiranje na dogovorima oko energetike je način na koji Albanci žele da zauzmu sjever KiM.

Vidi još:  JE LI VOJSKA UPRAVO OKRENULA LEĐA VUČIĆU? ‘Mi smo uvijek uz narod i vlasti moraju znati da ne smiju silu upotrijebiti protiv naroda’

vucic

 

vucic11

Podvukao je, da je Srbija spremna na razgovor, ali da postaje sve teže održati mir i stabilnost, budući da je sve izraženija nervoza među Albancima.

Predsjednik Aleksandar Vučić kaže da mu još niko do danas nije odgovorio na pitanje zašto bi neko iz ambasade Katara u Berlinu plaćao našim političarima 200.000 evra, kao što se dogodilo u slučaju Vuka Jeremića.

vucic2

Odgovor, rekao je Vučić novinarima, i ne očekuje.

On je, naime, na pitanje je li se korupcijom smatra i ako neko prima novac iz inozemstva da bi ovdje u Srbiji rušio vlast, rekao da bi to bilo teško dokazati, jer nigdje neće pisati da je to novac za rušnje vlasti.

 

vucic1

Mediji su prethodnih dana prenijeli da je Ambasada Katara u Njemačkoj isplatila Vuku Jeremiću 200.000 eura, ali i da on odbija kazati u kakvim je vezama sa katarskim vlastima, zašto mu je uplaćen taj novac i zašto baš preko ambasade u Berlinu.

 

VUČIĆ O POSLOVANJU AIR SRBIJE: NADAM SE DA POSLUJU POZITIVNO

Vučić je rekao i da se nada da kompanija AIR Srbija (Air Serbia) posluje pozitivno i da je siguran da je to tako ako se “isključe” prekooceanski letovi ove kompanije, ali da u ovom trenutku o tome nema precizne podatke.

tesla-2

 

vucic

 

vucic

 Izvor: Novi.ba/Blic.rs

Komentari

comments