NARODNA BUNA Svi pričaju o referendumu protiv novog poreza, ovu snimku pogledalo je 250 tisuća ljudi

BROJ potpisa na peticiji protiv novog poreza silovito raste, a sve više se govori i o referendumu protiv poreza na nekretnine koji se navodno već priprema.

Facebookom se viralno proširio video koji je snimila Martina Županić, vlasnica zagrebačkog restorana ChevapRolls. U njemu govori kako se priprema referendum protiv poreza na nekretnine koji će, čini se, pokušati organizirati Živi zid.

Video koji je Županić postavila na svoj Facebook profil u samo 16 sati pogledalo je više od 250 tisuća ljudi, a da Živi zid priprema referendum kojim žele spriječiti porez na nekretnine, potvrdio je i šef te stranke Ivan Vilibor Sinčić.

“Dugo sam razmišljao može li Živi zid ući u bitku protiv poreza na nekretnine. Nisam našao nijedan razlog zašto ne. Nakon nekoliko tjedana shvatio sam da Živi zid jedini to može. Imamo ljude na terenu, imamo snagu, želju i srce. Napokon, to je naša dužnost i naša zadaća. Svako sakupljanje potpisa za raspisivanje referenduma iziskuje nadljudske napore. Gotovo 400.000 potpisa, odnosno 10% je brojka koju nema nijedna zemlja u Europi. Dat ćemo sve od sebe i uvjeren sam da ćemo uspjeti. To je zadnja nada da zaštitimo naše domove i našu djedovinu. Pridružite nam se”, objavio je na svom Facebook profilu Ivan Vilibor Sinčić.

Sinčić potvrdio: Krećemo u skupljanje potpisa za referendum

Da Živi zid zaista kreće u organizaciju referenduma protiv poreza na nekretnine, u razgovoru za Index potvrdio je i predsjednik te stranke Ivan Vilibor Sinčić, koji je najavio press konferenciju na tu temu koja će biti održana krajem ovog tjedna.

U razgovoru za Index se požalio na velik broj potpisa (nešto manje od 400 tisuća) koje je potrebno prikupiti u kratkom vremenskom periodu od samo dva tjedna.

“Pozvat ćemo sve pojedince, stranke i udruge da nam se pridruže, stvarno nam nije stalo do samopromocije, samo želimo da se taj loš porez ukine. To jest teško, ali nije nemoguće”, rekao je Sinčić u razgovoru za Index.

Sinčić smatra da peticija protiv poreza na nekretnine, koju je dosad potpisalo više od 120 tisuća ljudi, nema pravnu snagu ali je zato itekako dobar pokazatelj raspoloženja u javnosti prema porezu na nekretnine.

Vidi još:  Odabir konzultanata u Agrokoru je klasični hrvatski namješten natječaj

Izvor :

index

Komentari

comments