NATO poslao poruku Oružanim snagama BiH, velika šamarčina za Milorada Dodika!

NATO Štab Sarajevo, povodom 70. godišnjice NATO saveza. Ističe kontinuiranu predanost NATO-a Bosni i Hercegovini.

– Savez već godinama podržava reforme i pomaže izgradnju sposobnosti koje će biti od koristi svim građanima Bosne i Hercegovine – saopćeno je iz NATO Štaba Sarajevo.

Kroz aktivnosti NATO Štaba Sarajevo. Savez će nastaviti surađivati i pružati pomoć Ministarstvu odbrane BiH i Oružanim snagama BiH i drugim bh. institucijama u njihovim aktivnostima na zadacima u skladu s Partnerstvom za mir.

Fokusirajući se na svakodnevna reformska nastojanja.

– Sve te reforme za cilj imaju jačanje ključnih stubova bh. društva. Da ga učine transparentnijim, efikasnijim i sposobnim odgovoriti na potrebe svojih građana – poručuju iz NATO Štaba Sarajevo.

Inače, američki državni sekretar Mike Pompeo izjavio je u četvrtak da NATO treba da sa adaptira radi suprotstavljanja prijetnjama ruske pojačane agresije, kineske strateške konkurentnosti i nekontrolirane migracije.

– Moramo adaptirati našu alijansu na suprotstavljanje pomaljajućim prijetnjama, bez obzira da li je riječ o ruskoj agresiji, nekontroliranoj migraciji, cyber napadima, prijetnjama energetskoj sigurnosti, kineskoj strateškoj konkurentnosti, uključujući tehnologiju i 5G i mnoga druga pitanja – izjavio je Pompeo u uvodnom govoru na sastanku ministara vanjskih poslova NATO-a u Washingtonu, prenosi Reuters.

Komentari

comments