NAZIRE SE GADAN OKRŠAJ: Je li Plenković nagazio omiljenog ministra?

Tko je lud u državi hrvatskoj, pitanje je koje se gotovo na dnevnoj bazi nametne običnim smrtnicima, koji motre zbivanja na političkoj sceni. Da je djelovanje vladajućih u najmanju ruku konfuzno potvrđuje jedan od posljednjih poteza ministra poljoprivrede i potpredsjednika Vlade Tomislava Tolušića.

On se naime obratio tjedniku Nacional zahtjevajući ispriku, uz najavu tužbe, a uzrok tome leži u objavi fotografija koje ga sramote. Kako tvrde u ovom tjedniku, prvi čovjek hrvatske poljoprivrede stava je da mu se objavom fotografija vrijeđa pravo na ugled, čast i dostojanstvo, uz opasku da su fotografije montirane. Bio bi to donekle trezven i razuman čin, da se u priču prije mjesec dana nije involvirao premijer Andrej Plenković koji je konstatirao da su objavljene fotografije koje sramote Tolušića najpodmukliji pokušaj kompromitacije i destabulizacije Vlade.

“Zahvaljujem se na zrelosti vlasnika i urednika tjednika Nacional, koji je vrlo razborito postupio u ovoj temi i SOA-i koja je u izrazito kratkom roku utvrdila da se radi o falsifikatu. Sve ostalo prepustit ćemo nadležnim tijelima”, rekao je Plenković, a osudi sramoćenja Tolušića pridružila se i garda ministara.

Upravo stoga, Tolušićeve prijetnje potencijalnim tužbama novimama koje je premijer pohvalio, u najmanju su ruku zbunjujuće, a u djelu javnosti nametnulo se pitanje je li riječ o obračunu u vladajućim redovima, i to između uspješnog i moćnog ministra Tolušića i premijera Andreja Plenkovića. Odgovor na pitanju znaju samo njih dvojica, a javnosti i dalje ostaje da u ovoj zbunjujućoj priči pokušaju pohvatati konce, ukoliko ih to pored svih ostalih problema u kojima narod grca, uopće i zanima.

Izvor :

dnevno

Komentari

comments

Vidi još:  Jedan je detalj u Tolušićevoj aferi strašno neobičan!