Ne znate gdje popiti kavu otkrivamo Vam

Mnoštvo je kafića u Zagrebu, na čijim pregrijanim vanjskim terasama, baš i nije ugodno ispijati lošu kavu. Međutim, ukoliko želite popiti izvrsnu kavu u opuštajućoj atmosferi obavezno se zaputite u Caffe Bar Mystic Vlaška Zagreb. Razgovarali smo s legendarnim Zlajom koji je nedavno preuzeo Mystic u čemu je tajna dobre kave?

Najveći neprijatelji zrnima kave su vlaga i zrak. Kada su jednom izložena ova dva faktora, aromatična ulja kave brzo se rasplinu. Kava će dulje ostati svježa ako kupite i čuvate cijela zrna, najbolje u neprozirnoj i dobro zatvorenoj posudi. Kupujete li više kave nego što planirate potrošiti u desetak dana, višak slobodno pohranite u zamrzivač. Najbolji način da prepoznate svježa zrna kave je miris – potrebna je slatka, zemljasta aroma kave. KAŽE ZLATKO.

U pripremi kave nema neke velike tajnovitosti, osnovni je postupak uvijek isti – preko mljevene kave prelijete vruću vodu i tada će se izlučiti aromatična ulja koja daju dobar okus. Kako biste uvijek skuhali dobru kavu, bez obzira služite li se aparatima ili običnom posudom, vrijede neka univerzalna pravila:
– pribor mora biti čist
– rabite svježu, hladnu vodu
– rabite odgovarajuću krupnoću mljevenja i pazite na vrijeme pripreme napitka
– pripremite kavu s vodom odgovarajuće temperature prema uputama
– kavu uvijek poslužite odmah nakon pripreme.

 

Komentari

comments

Vidi još:  BREGA DRŽI POLA BEOGRADA! NA SENJAKU NAPRAVIO DVORAC OPASAN OGRADOM I VIDEO-NADZOROM: U Zagrebu od dvospratnice uzima 5.500 eura, a u stanovima širom svijeta ima 35 MILIONA eura!