NEVIĐENI INCIDENT NA SUĐENJU U OSIJEKU Mamić se posvađao sa svojim odvjetnicima i otkazao im punomoć, nastavak suđenja mogao bi biti odgođen

Na početku današnje rasprave na suđenju braći Mamić u Osijek dogodio se incident i svađa između Zdravka Mamića i njegove odvjetnice Jadranke Sloković, te Čede Prodanovića, odvjetnika njegovog brata Zorana.

Nakon svega nekoliko minuta koliko je trajalo ispitivanje svjedoka Saše Lovrena, oca hrvatskog nogometnog reprezentativca Dejana Lovrena, Mamić je po tko zna koji put bez dopuštenja predsjednika sudskog vijeća Darka Krušlina ustao sa svoje stolice i krenuo protestirati zbog načina na koji tužitelj Tonči Petković postavlja pitanja svjedoku.


Krušlin ga je ponovno upozorio da mu je to zadnji put da ovako upada u riječ, na što je Mamić rekao: “Kažnjavajte koliko hoćete!” U tom trenutku, Krušlin je rekao da se Mamića upućuje na sudskih hodnik i udaljava s rasprave, a parlaleno s time Sloković i Prodanović pokušali su umiriti Mamića. Međutim, njega je to još više razjarilo, te se počeo derati na njih.

– Ma šta ti pričaš? – obratio se svojoj odvjetnici, koja mu je poručila da ne može tako razgovarati, a Prodanović mu je dodao: ‘Nemoj se tako ponašati’. No, Mamić je već bio u jurišu.

– Mogu kako hoću! Moja je koža u pitanju! Kupite se, nećete me više ni braniti. Otkazujem vam punomoć! – rekao je Mamić, a nekako u isto vrijeme Prodanović i Sloković su rekli: ‘Mi otkazujemo punomoć i nećemo pod ovim uvjetima sudjelovati ovdje.’

Sudac ih je pokušao urazumiti, dok je Mamić i dalje tjerao po svome: ‘Ne, ne, ja otkazujem punomoć i branim se sam.’ Krušlin mu je tada rekao: ‘Ne možete se braniti sami, a ni vi odvjetnici ne možete napustiti sudnicu, jer ako otkazujete punomoć, imate dužnost svoga branjenika zastupati još barem mjesec dana.’ Na to su mu oni uzvratili da ga ne mogu braniti protiv njegove volje.

– Na taj način nećete izaći iz sudnice. Radije ću napraviti prekid pet minuta, nego da radimo cirkus, rekao je Krušlin, a onda je opet progovorio Mamić koji je cijelo vrijeme stajao.

– Mene ste izbacili na hodnik, a ja otkazujem braniteljima punomoć. Dajte se saberite, ne možete voditi proces bez mene, a ja sam otkazao braniteljima. Nećete znati moj stav ako se to tako nastavi, govorio je Mamić, nakon čega je sudac prvo unio u zapisnik sve što se do tada događalo i potom pozvao sve nazočne da napuste raspravnu dvoranu.

U ovom trenutku još uvijek traje stanka prije konačne odluke o tome što će biti s današnjom raspravom. Inače, osim Saše Lovrena, za danas su predviđena svjedočenja njegove supruge Silve te našeg reprezentativca, igrača Liverpoola i njihova sina Dejana.


Dok je sudsko vijeće u dvorani ostalo, u nju su pozvali i Dejana Lovrena, koji trenutno sjedi na klupi za svjedoke, a prema nekim informacijama koje dolaze do nas, postoji mogućnost da se današnja rasprava otkaže i prebaci za listopad, kada bi hvatska nogometna reprezentacija u Osijeku trebala igrati kvalifikacijsku utakmicu za plasman na svjetsko prvenstvo u Rusiji protiv Finske.

U ovom trenutku u sudnicu je ušao i Zoran Mamić, jer suci vjerojatno i s njim dogovaraju novi termin, s obzirom na njegov angažman u Saudijskoj Arabiji. Ispred raspravne dvorane ostali su Zdravko Mamić, Damir Vrbanović i Milan Pernar, dok su se odvjetnici povukli i u ovom trenutku ih ne vidimo na drugom katu zgrade Županijskog suda u Osijeku.


Vidi još:  EKSKLUZIVNO Mamić o prijetnjama, uspjehu na SP-u, nogometašima koji ga više ne pozdravljaju...: Ovo je prava istina o pokušaju Dalićeve smjene

Izvor :

jutarnji

Komentari

comments