NOVA ŽESTOKA PORUKA MAMIĆA UOČI PRESUDE! Obratio se ‘izdajnicima i varalicama hrvatskog naroda’

Osječki Županijski sud u srijedu će izreći nepravomoćnu presudu bivšem čelniku i sadašnjem savjetniku Dinama Zdravku Mamiću, njegovom bratu Zoranu, bivšem Dinamovom direktoru Damiru Vrbanoviću i porezniku Milan Pernaru. Četvoricu okrivljenika Uskok tereti za izvlačenje oko 116 milijuna kuna iz toga kluba te nanošenje štete državnom proračunu od 12.2 miljuna kuna neobračunatog poreza i prireza.

Zdravko Mamić je dan uoči presude i dan nakon pressice u kojoj je iznio teške optužbe na račun Dinka Cvitana otišao u BiH u Međugorje odakle se javlja preko svojeg Facebook profila. Ovo je njegova posljednja poruka u kojoj opet izgovara teške riječi.

“Večeras sam se, kao što je poznato, popeo na Brdo ukazanja i Brdo križevac u društvu mojih prijatelja – braće Vasilj i drugih naših zajedničkih prijatelja. Potom sam u društvu prijatelja završio na večeri gdje smo blagovali brancina (lubina), pili malvaziju Kozlović, prepustili se stihovima Škore, Grdovića, Mate Bulića i uhvatio sam vremena za odgovaranje na stotine poruka koje su mi stizale na mobitel. Bacio sam nekoliko puta pogled na portale i na druge medije, te sam vidio kako u dijelu medija dominiraju naslovi “Mamić u bijegu” i slični, a ja onima koji tako maliciozno izvještavaju te unose nemir poručujem da su izdajice i varalice hrvatskog naroda i istine, jer ne znaju što znači sama definicija bijega – osnovan preduvjet bijega je da po zakonu morate biti na određenom mjestu u određeno vrijeme. Ja takvu obavezu nemam, već je moja slobodna volja hoću li se negdje pojaviti. Ne bježim nikuda, ja sam u vlastitoj drugoj domovini – Republika Hrvatska je moja prva, a Bosna i Hercegovina druga domovina, čije državljanstvo posjedujem, a imovinu posjedujem u obje svoje domovine. Koliko god bili zli i pokvareni, te u službi zla, ja vam s ovog svetog mjesta šaljem neograničenu količinu mira i ljubavi. Voli Vas i grli vaš Zdravko”, poručio je Mamić.Podsjećamo, Zdravko Mamić u utorak je, dan prije izricanja nepravomoćne presude na osječkom Županijskom sudu gdje mu se sudi zbog optužbi za izvlačenje 116 milijuna kuna iz tog kluba, otišao u Međugorje i potvrdio da neće dolaziti na presudu u Osijek u srijedu.

“Dragi moji, u iščekivanju objave presude u procesu koji se vodi protiv mene i mojih suradnika ovu sam večer odlučio provesti u miru i promišljanju na meni najljepšem mjestu – Brdu ukazanja u Međugorju”, napisao je Mamić na svom Facebook profilu.

Napominjući da je u zadnja 24 sata njegove objave vidjelo više od 1,100.000 korisnika te da je primio 3857 poruka podrške na Facebooku i mnoštvo poziva, istaknuo je kako hrvatsko pravosuđe sutra mora donijeti jedinu moguću ispravnu odluku – oslobađajuću presudu.

Mamića u BiH mogu privesti na obavijesni razgovor i zadržati nakratko, ali neće ga izručiti Hrvatskoj, no bio bi uhićen kada bi pokušao preći granicu.

Mamić je u ponedjeljak optužio bivšeg glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana i Uskok za pritisak na sud kako bi donio osuđujuću presudu. “Institucija Državnog odvjetništva reketari i ucjenjuje ljude da bi osudili nevinog čovjeka”, rekao je Mamić na izvanrednoj konferenciji za novinare u zagrebačkom Maksimiru.

Ustvrdio je kako je u posjedu prijepisa telefonskih razgovora od subote 3. lipnja u kojima je navodno sudjelovao Cvitan, a u kojemu od jednog od članova sudskog vijeća, kojega nije imenovao, bivši državni odvjetnik izrijekom opetovano traži osuđujuću presudu Mamiću i drugima, unatoč tome što na to nastavlja dobivati odgovor kako za takvu presudu nema dokaza.

Iz Državnog odvjetništva odlučno su odbacili navode o bilo kakvom pritisku na sud i članove sudskog vijeća, te su najavili da će od kriminalističke policije zatražiti provođenje izvida i obavljanje razgovora kako bi se provjerila vjerodostojnost navodne komunikacije koju je objavio Mamić.

Izvor :

dnevno

Komentari

comments