NOVI UDAR ZAGREBPARKINGA, PLAĆAT ĆETE ONO ŠTO DOSAD NISTE MORALI: ‘Jasno nam je da bi tu moglo biti malo škakljivo’

S obzirom da se parkiranje može naplaćivati samo na obilježenim parkirališnim mjestima, kojih na Sljemenu nema mnogo, navodno se razmišlja o uvođenju karte za automobil koju bi vozači plaćali prije uspona vozilom na brdo

U poduzeću Zagrebparking razmišljaju o uvođenju naplate parkiranja na Sljemenu. Naime, obilježenih mjesta za parkiranje na Sljemenu jedva je stotinjak, uglavnom ispred Tomislavova doma te pokraj planinarskih domova, a mnogi koji na brdo dolaze automobilima parkiraju ih uz cestu bez mnogo straha da će im ‘pauk’, koji tamo rijetko dolazi, odnijeti vozilo, piše Večernji list.

Da se o tome razmišlja, potvrđuju i u Parku prirode Medvednica.

Dnevna karta za vozila na Sljemenu

“Postavili smo nedavno brojač prometa da vidimo koliko uopće vozila dolazi, ali moramo prvo napraviti detaljne analize, ne možemo u realizaciju prije detalja”, kazala je za Večernji list ravnateljica PP Medvednica Marina Popijač.

S obzirom da se parkiranje može naplaćivati samo na obilježenim parkirališnim mjestima kojih na Sljemenu nema mnogo, navodno se razmišlja o uvođenju karte za automobil koju bi vozači plaćali prije uspona vozilom na brdo. Ta bi karta, pojašnjavaju u PP Medvednica, bila dnevna, a time bi se htjelo potaknuti građane da na Sljeme dolaze pješice ili autobusima ZET-a kako bi se smanjila koncentracija ispušnih plinova. Problem je, međutim, što sa zagorske strane Sljemena ne voze autobusi.

“Jasno nam je da bi tu moglo biti malo “škakljivo” jer dolaze nam i skijaši koji voze opremu pa, ako je ne uguraju u bus, što Zagorci ni ne mogu, pješice je nikako ne mogu nositi. Ali, opet, neće automobilima biti zabranjeno”, kažu u PP Medvednica.

Dodaju da se o tome zasad samo razmišlja te da će izgradnjom žičare potreba za odlaskom na Sljeme automobilima biti posve izlišna.

699670cookie-checkNOVI UDAR ZAGREBPARKINGA, PLAĆAT ĆETE ONO ŠTO DOSAD NISTE MORALI: ‘Jasno nam je da bi tu moglo biti malo škakljivo’
Izvor :

net

Komentari

comments