Objavljene snimke koje su šokirale Ameriku: Djeca odvojena od roditelja plaču u kavezima

AMERIČKI istraživački medij ProPublica objavio je snimke koje su se brzinom munje proširile internetom.

Naime, već danima Ameriku potresaju informacije o prisilnom razdvajanju djece ilegalnih migranata od svojih roditelja. Nedavno su se pojavile i snimke djece koja su zatvorena u prostoru ograđenom žičanom ogradom u Teksasu, a ProPublica je objavila audio snimke djece u dobi od 4 do 10 godina koja plaču i zazivaju svoje roditelje i rodbinu.

Protiv razdvajanja djece pobunile se i Melania Trump i Laura Bush

Podsjetimo, zbog politike ‘nulte tolerancije’ u svrhu sprečavanja ilegalne imigracije u razdoblju od šest tjedana tijekom travnja i svibnja 2000 djece razdvojeno je od svojih roditelja. Zbog toga su se protiv takve politike administracije američkog predsjednika Donalda Trumpa pobunile njegova supruga Melania Trump, ali i Laura Bush, supruga bivšeg američkog predsjednika Georgea W. Busha.

Na snimkama koje je objavila ProPublica čuje se plač djece zatvorene u žičanim kavezima u jednom od kampova na američko-meksičkoj granici u kojem pogranični agenti drže djecu razdvojenu od roditelja – ilegalnih migranata.

Snimka je uznemirujuća, slušajte je na vlastitu odgovornost:

Na snimci se čuje dječji plač, ali i pogranični agent koji, komentirajući plač djece odvojene od roditelja, govori: “Imamo pravi orkestar ovdje. Nedostaje još samo dirigent.”

Istovremeno su objavljene i videosnimke djece zatočene u žičanim kavezima u velikom pograničnom centru u teksaškom mjestu McAllen.

Snimke uplakane djece i djece zarobljene u žičanim kavezima munjevito su obišle društvene mreže i, logično, izazvale burne reakcije svih onih koji smatraju da se radi o, najblaže rečeno, nehumanoj praksi.

Među njima je i republikanski senator i američki ratni heroj John McCain, koji je na Twitteru napisao kako je praksa razdvajanja obitelji “uvreda za uljudnost američkog naroda i protivno principima i vrijednostima na kojima je izgrađena američka nacija”.

John McCain

@SenJohnMcCain

The administration’s current family separation policy is an affront to the decency of the American people, and contrary to principles and values upon which our nation was founded. The administration has the power to rescind this policy. It should do so now. 

 

Izvor :

index

Komentari

comments

Vidi još:  Amerika šalje 120.000 vojnika na Bliski istok kako bi donijela 'demokraciju' Iranu?!