Odgovor gradonačelnice Supetra Bleiburškom vodu širi se društvenim mrežama

Dok traju rasprave može li Hrvatska biskupska konferencija promijeniti odluku Katoličke crkve u Koruškoj kojom je odbijena molba za održavanjem mise na Lojbaškom polju pored Bleiburga “zbog političke instrumentaliziracije”, društvenim mrežama brzo se širi odgovor gradonačelnice Supetra na molbu udruge ‘Počasni bleiburški vod’ za donaciju.

Naime, gradonačenica Supetra Ivana Marković u službenom odgovoru na molbu udruge navela je sljedeće:

“Grad Supetar nije u mogućnosti odvojiti sredstva za Vaše projekte jer je već predvidio sredstva za proslavu 75 godina oslobođenja našeg otoka Brača od nacističke i fašističke okupacije, gdje su u četiri godine rata u borbi protiv okupatora poginula 492 bračka borca, dok je 275 Bračanki i Bračana stradalo od fašističkog terora. U ratu je stradalo 110 djece dok ih je 118 ostalo bez jednog, a osam bez oba roditelja. Proslavu ćemo održati u čast i prisjećanje svih onih koji su bili dio borbe velikog svjetskog pokreta za slobodu i dostojanstvo čovjeka”, navodi se u odgovoru s potpisom Ivane Marković.


Izvor :

n1info

Komentari

comments

Vidi još:  CIGANSKA OBITELJ? S 13 godina priključio se partizanima: "Vikali su, ajde ti naprijed. Ja krenem, a tamo Švabo s demižonom vina u rukama..."