ODLAZAK ‘GDJE SU, PARE’ PREDSJEDNIKA? Na tajnoj lokaciji odlučuje se Bernardićeva sudbina

Predsjedništvo SDP-a, izuzev suspendiranih članova i Biljane Borzan, sastat će se danas na tajnoj lokaciji u Gorskoj Kotaru kako bi nagovorili predsjednika stranke Davora Bernardića da podnese ostavku. To je nastavak razgovora koji je dio predsjedništva imalo s Bernardićem u petak.

Naime, iako je većina članova vodstva navodno nagovarala Bernardića da se povuče, on je to odbio.

Prema neslužbenim informacija koje cure iz stranke Bernardić, koji je smatran jednim od glavnim krivcima za loš rejting stranke, dobio je rok da odluči hoće li sam otići ili će biti pokrenut postupak za njegovu smjenu.

Prije sastanka je kolala informacija u medijima kako je zadatak da nagovori Bernardića dobio Jelušić jer Zlatko Komadina iako nezadovoljan sa situacijom nije želio biti osoba koja će reći predsjedniku stranke da napusti svoju poziciju.

Međutim, sam Bernardić je u intervjuu prošli tjedan izjavio kako nema namjeru odstupiti pa se smatra kako ni u ovom slučaju kada su mu jučerašnji suradnici okrenuli leđa neće podnijeti ostavku, te će stranka biti prisiljena na potez koji će odjeknuti u javnosti: pokretanjem postupka za smjenu.



Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina u subotu je u emisiji Hrvatskog radija “Intervju tjedna” izjavio kako će “predsjednik SDP-a Davor Bernardić dobro razmisliti i donijeti optimalnu odluku”, ustvrdiovši kako moraju učiniti ono što je najbolje za stranku, te da je spreman privremeno biti čelnik stranke.

Ukoliko Bernardić ode, njemu će se navodno ponuditi prvo mjesto na listi za Europski parlament na izborima iduće godine, što je gotovo pa potvrdio i Komadina u intervjuu.

Najveći pritisak na Bernardića na tom sastanku su vršili Rajko Ostojić, Ivo Jelušić i Franko Vidović, dok su u njegovu obranu stali Nenad Livun i Fred Matić, za kojega se tumači da »vojnički« uvijek brani slabije, a šef SDP-a to trenutno jest, piše Novi list.

Autor:Dnevno.hr
Vidi još:  Bernardić ponudio Mireli Holy mjesto na listi za Europski parlament?

Izvor :

dnevno

Komentari

comments