ODLAZAK JEDNE OD NAJVEĆIH JUGOSLAVENSKIH GLUMAČKIH DIVA Nakon teške bolesti u beogradskoj bolnici preminula legendarna Milena Dravić

Legenda jugoslavenske kinematografije Milena Dravić preminula je noćas u beogradskom KBC-u Bežanijska kosa u dobi od 78 godina, doznaje Blic.

Milena se liječila u bolnici, ali joj je posljednjih dana bilo loše. S bolešću se borila otkako je prije dvije i pol godine ostala bez supruga Dragana Nikolića s kojim je bila u braku 45 godina. Ovoga ljeta je boravila u Puli, Herceg Novom i na Paliću gde je promovirana monografija o njoj.

Miilena Dravić rođena je 5. listopada 1940. u Beogradu.

Filmska, kazališna i televizijska glumica, odigrala je dvadeset kazališnih uloga u predstavama raznih produkcija od kojih su mnoge višestruko nagrađivane. Također, ostvarila je 159 filmskih i televizijskih uloga.

Milena Dravić osvojila je glumačku nagradu na prestižnom festivalu u Cannesu, jedina na ovim prostorima, koja joj je pripala za ulogu u filmu ‘Poseban Tretman’ Gorana Paskaljevića po scenariju Duška Kovačevića.

MILENA DRAVIC BGD, 18.10.1999. snimio:Nebojsa Parausic
628700cookie-checkODLAZAK JEDNE OD NAJVEĆIH JUGOSLAVENSKIH GLUMAČKIH DIVA Nakon teške bolesti u beogradskoj bolnici preminula legendarna Milena Dravić
Izvor :

jutarnji

Komentari

comments